Dagcreme til tør hud

Tør hud skal have fugt, fedt og kærlighed for at opføre sig pænt og ikke føles stram og "for lille". Hvis hudbarrieren er udtørret, er der risiko for gener i form af svie, rødme, afskalning og tørhedslinjer. Hjælp tør hud i topform med de rigtige produkter. Vi guider til valg af den rigtige dagcreme her.

18 varer

Faldende orden
pr. side

Tør hud kan have mange årsager

Tør hud har nogle klassiske kendetegn, som det er en fordel at kende. En strammende fornemmelse efter bad, tørre pletter, tørhedslinjer, bittesmå porer og en næsten uslukkelig tørst. Hvis du kan fylde fugtighedscreme på mange gange dagligt og det hver gang føles befriende, så er din hud til den tørre side.

Tør hud kan skyldes genetik, livsfase, koldt eller varmt vejr, for varme bade, skader fra solen, skrappe renseprodukter og meget mere. Hvis du oplever at ansigtshuden føles som om den ”strammer”, når du har været i bad eller vasket/renset ansigtet, så kig din rutine efter.

Det kan være at det kan afhjælpe problemet, hvis du skruer lidt ned for badevandstemperaturen eller vælger et mildere renseprodukt uden udtørrende ingredienser. Kig f.eks. efter sodium lauryl sulfat, en ingrediens som skummer og opløser fedtstof. Den er ofte medvirkende til den udtørrende effekt på huden, så overvej at sortere den fra. Erstat den med en rensemælk, som renser huden skånsomt og samtidig tilfører huden lidt tiltrængt fugt og næring.

 

Se også:

 

Grib tør hud rigtigt og kærligt an

Endnu en skurk i forhold til tør hud er faktisk at huden får lidt for megen opmærksomhed. Forstået på den måde, at man gerne vil give huden optimale vilkår og gøre noget ved eksempelvis hudorme på næsen, tørre pletter eller pigmentering. Det kan virke som den rigtige løsning at inkorporere regelmæssig peeling i sin hudplejerutine.

Men det kan faktisk have en forværrende effekt! Tør hud, der skaller, er hud i nød! Den har ikke brug for at få strippet hudceller væk, den har brug for fugtgivende, smørfed barrierehjælp. Tænk på hud med tørre flagende hudceller som en murstensmur, hvor mørtelen er væk. Der skal fyldes frisk og ny mørtel på, så overfladen bliver pæn igen – fremfor at kradse løs på de løse mursten.

Hvis du er glad for eksfoliering, men oplever øget sensitivitet, stramhed, svie og rødme, så læg din peeling på hylden og prøv med fugt og fedt i en periode i stedet for. Nu huden atter er i ro, kan du inkorporere mild peeling et par gange om måneden.

 

Tre retters menu til tør hud

Når hudbarrieren skal genopbygges, skal du fokusere på tre ting; fugt, fedt og barrierefunktion. Det kan være separate produkter, i form af facemist eller serum, en fugtighedscreme og et federe produkt, som holder fugten inde. Du kan også overveje en creme, som kan lidt af det hele og spare tid om morgenen. Her er vores bedste bud på dagcremer, som kan hjælpe tør hud i bedre form.

Hydro’Range Line Creme fra True Delight er formuleret med økologisk blomstervand, sheasmør, blødgørende e-vitamin, omega-3 og linolensyre, som er en af de essentielle fedtsyrer, der gavner huden.

Hydro Base Hydrating Cream fra Pandhy’s har en let konsistens, som let trænger ind og fylder huden med fugt. Glycerin og nærende olier fra solsikke og vindruekerner holder på fugten og carbamid virker blødgørende og forebygger afskalning.

ACTI-VITA Ultra Rich Crème ProCGen er en smørfed og nærende creme til meget tør hud. Vandmelon-ekstrakt, planteolier, glycerin og allantoin sikrer optimal fugtmætning, der holder hele dagen.