Natcreme

Natcreme er hudens belønning for at have klaret endnu en dag med sol, makeup, travlhed og skiftende temperaturer. Natcremer er ofte lidt mere næringsrige end dagcremer, som ofte skal holde på makeup og derfor tit har en lidt lettere formulering. Fugtmættende og nærende ingredienser er en selvfølge i en natcreme, så du vågner med blød og velplejet hud. Og hvis du gerne vil gøre noget særligt for eksempelvis urenheder, hyperpigmentering eller særligt følsom hud, har vi naturligvis udvalgte natcremer som er formuleret specifikt til disse udfordringer. Hurtigt til køjs? Rens, natcreme - sov godt!

22 varer

Faldende orden
pr. side

Er det overhovedet nødvendigt med natcreme?

Tjaa. Nødvendigt? Måske ikke. En rigtig fin idé? Absolut!

Der er ingen ingredienser, som kender klokken. Det betyder, at din hud får gavn af f.eks. hyaluronsyre, glycerin, a-vitamin, niacinamid og alle de andre gode hud-hjælpere UANSET hvilken tid på døgnet du bruger dem. Men! Pladsen i en krukke eller tube creme er jo begrænset og hvis du gerne vil inkorporere mange forskellige aktive indholdsstoffer i din hudpleje, så giver det god mening at bruge nogle af dem i dagtimerne, andre om natten.

 

 

Hvilke ingredienser hvornår?

Der er ingen ingredienser, der er strengt forbudt hverken nat eller dag. Når man kan støde på "advarsler" om eksempelvis frugtsyrer eller a-vitamin, så er det fordi de kan gøre huden lidt ekstra følsom, hvilket ikke matcher så godt med stærkt sollys. Bruger du dem i dagtimerne, skal huden beskyttes godt med en høj SPF.

Alligevel vil du opleve, at du støder på lidt forskelligt indhold i henholdsvis dag- og natcremer. For eksempel er det en god idé at bruge antioxidanter under din dagcreme eller solcreme. Antioxidanterne neutraliserer de frie radikaler (celleskader), som sol, stress og forurening kan lave i din hud. SPF giver i sagens natur bedst mening om dagen. Niacinamid, som blandt andet dæmper rødme, er også oplagt i en dagcreme, ligesom peptider, der virker opdragende på huden og f.eks. kan hæmme hyperpigmentering. Hyaluronsyre og e-vitamin er også fine at kigge efter i et dag-produkt.

Det er som regel i natcremerne vi finder syrerne og a-vitamin. Mælkesyre, frugtsyre, glykolsyre osv. er oftest at finde i produkter til natten, fordi den milde eksfoliering gør huden lidt ekstra solfølsom. A-vitamin er svært at stabilisere, hvilket ofte også kommer til udtryk i ugennemsigtig emballage. Det beskytter ingrediensen og derfor giver det også god mening at skåne produktet for sollys på huden.

Desuden kan både a-vitamin og syrer virke let irriterende på huden, så det er fint at reservere dem til nattebrug, hvor huden har fred for makeup, solcreme, vind, vejr osv. Hvis du oplever irritation, så overvej at nedsætte enten hyppighed eller dosis af det indholdsstof, som generer huden.

 

Giv huden et velfortjent hvil

Du får ikke det optimale ud af en eventuel natcreme, hvis huden ikke er ordentlig ren. Din afrensning behøver ikke være lang og besværlig! Vælg det produkt du bedst kan lide og nyd fornemmelsen af at vaske makeup, solcreme, snavs, fedt, støv og dagens strabadser af dig… Micellar water på en rondel, makeupfjerner vasket af med vand, en skummende mousse, en vaskeklud eller svamp – det er op til dig. Når huden er ren, kan den bedre absorbere ingredienserne i din natcreme.

Natcremer er som regel en kende federe end dagcremer. Mange er ikke så vilde med et shiny look i dagtimerne, men om natten gør det ikke så meget. Det er også et godt tidspunkt at lade huden tanke godt op af både fugt og næring, så du vågner op til en hud fyldt med liv og udstråling.