Mild ansigtsrens

Du vil gerne passe godt på den sarte hud i dit ansigt, samtidig med at du gerne vil rense huden grundigt? Du er det rette sted. Og der er gode nyheder! Der skal faktisk ikke ret meget til for at rense huden effektivt, og du kan sagtens passe godt på den imens, så den bliver både ren, velplejet og glad. 

8 varer

Faldende orden
pr. side

Rens huden grundigt, uden at irritere

Det giver rigtig fint mening at betragte sin ansigtshud lidt som en sart blomst. Det er de færreste af os, der er sådan rigtigt snavsede på daglig basis og har brug for meget krasse produkter. Langt oftere er det bare dagens makeup, støv, måske lidt forurening eller fedtstof der skal vaskes af, inden vi går til ro.

Og det kan sagtens klares med en mild rens. Huden gør jo hvad den kan for at passe på os og tit er det faktisk os selv, der skubber til hudens fine balance. Rigtig mange skrubber, peeler, renser og skummer til den store guldmedalje – med det resultat, at huden bider lidt fra sig. Det kan ske i form af øget talgproduktion og tilstopninger, men oftest mærkes det som tør, blank eller strammende hud, der reagerer lettere på påvirkninger udefra. Det kan f.eks. være sol, hede, kulde, vind, parfume, forurening eller friktion.

 

Mild ansigtsrens giver huden ro

Det skal selvfølgelig kunne lade sig gøre at bruge dagcreme, solcreme, makeup osv. og få det renset af, uden at huden lider overlast. Langt de fleste renseprodukter i dag er formuleret med hensyntagen til, at flere og flere oplever sart og følsom hud, der kan overreagere på stærke stimuli. Det handler blot om at finde det rigtige renseprodukt til din hudtype, som fjerner det overflødige fedt, snavs og makeup, du gerne vil rense af – og som samtidig respekterer huden og plejer den, mens den rengøres.

Mange har hørt anbefalinger om at undgå sulfater, hvilket er en god tommelfingerregel, da de har det med at virke unødigt udtørrende. Men det er selvfølgelig op til den enkelte og har man en rens, man er rigtig glad for, som skummer lidt, så går det nok. Vær bare opmærksom på at få kompenseret for den udtørrende effekt med gode nærende plejeprodukter.

 

Tænk pleje og næring ind i dit renseritual

Mild rens skal tage hensyn til huden, mens den udfører sin opgave med at fjerne makeup, snavs osv. Vi er selv ret glade for produkter, som indeholder plejende og nærende ingredienser, der huden lidt ekstra pleje mens du renser. Kig efter glycerin, planteolier, planteekstrakter, mælke- og frugtsyrer og tensider, altså vaskeaktive stoffer, der er baseret på planter.

Du kan også tænke over, hvordan du renser, rent mekanisk. Brug bløde bevægelser, måske en blød vaskeklud, ikke for varmt vand og dup huden forsigtigt med et håndklæde bagefter.

ICE Super Sensitive Micelle Cleansing Foam er mild, opløser snavs og makeup, skummer kun ganske let og udtørrer ikke huden. Den er baseret på kokostensider, som giver et blødt skum, der ikke stripper huden og tørrer den ud.

PlumPurity Makeup Remover kan lidt af det hele. Du kan bruge den som makeupfjerner, som renseprodukt, der masseres ind og skylles af. Eller som all over rens på en fugtig rondel, hvorefter du ikke behøver at skylle. Produktet er fyldt med mælkesyre, planteolier, antioxidanter og gode fedtsyrer, så din hudbarriere er godt passet på.

Sigma Line Body Wash Foam fra Pandhy’s ™ er et ret fantastisk renseprodukt, som faktisk kan bruges til både krop og ansigt. Baseret på milde kokostensider, beriget med glycerin, olivenolie og kamilleekstrakt og udstyret med en speciel kapsel, som skummer produktet op automatisk. Silkeblødt og velduftende og perfekt til sart hud.