Serum / Ansigtsolie

Når du vælger serum er du nået dértil, hvor hudpleje bliver rigtig sjov! Her er pladsen brugt på en høj koncentration af aktive indholdsstoffer, så du for alvor kan sparke gang i hudforbedringen. Vi har serummer til anti ageing, rødme og couperose, kollagen-boost, hyperpigmentering og meget mere. Dit serum skal på efter rens og toner/mist og inden creme og SPF. 

48 varer

Faldende orden
pr. side

Opgradering på flaske

Et godt serum eller en velvalgt ansigtsolie kan gøre synlige underværker for de hud-udfordringer, som du bakser med. Hudens behov kan ændre sig over et liv, et år, nogle gange bare på en måned. Og hvis du går op i hudpleje og elsker at supplere den almindelige hudpleje med små bomber af aktive indholdsstoffer med ekstra kraft i, så er dette kategorien for dig.

Fidusen i disse produkter er, at der ikke bruges plads på alle de ingredienser, der gør f.eks. en dagcreme smørbar, fed og lækker. I serum er pladsen brugt på en høj koncentration af aktive ingredienser, som tilføres huden i højere dosis pr. pump. Derfor er en beholder med serum eller ansigtsolie ofte lidt mindre end dine andre hudplejeprodukter, fordi den kun indeholder de vigtigste indholdsstoffer, som er målrettet din hudtype og dit behov.

 

Ansigtsserum eller ansigtsolie

Et serum vil typisk være mere vandet i konsistensen og passer godt til de fleste hudtyper. De mere tørre kan supplere med en dråbe olie eller en god nærende creme bagefter og holde fugten inde på den måde. Ansigtsolie skal doseres mere varsomt, for det første fordi det er ekstremt drøjt i brug og fordi olien kan have en tendens til at lægge sig ovenpå huden og få den til at skinne. Et godt råd er, at fugte huden lidt inden påføring af olie. Så er huden mere modtagelig og kan bedre absorbere olien og få glæde af indholdsstofferne. Olie er som regel et oplagt supplement i de koldere måneder, hvor huden har tendens til at tørre mere ud pga. radiatorvarme, udendørs kulde, varmere bade osv. Prøv dig frem med mængden af olie, måske behøver du ikke mere end en supplerende dråbe tilsat din dag- eller natcreme

 

Vælg og dosér rigtigt

Prisen på en høj koncentration af aktive ingredienser er ofte højere end prisen på f.eks. en dagcreme pr. ml. Derfor er det en rigtig god idé at sørge for, at produktet passer perfekt til dit behov, så du ikke smider penge væk på et serum, du ikke får brugt.

Alle produkter vi har indeholder fugtgivende indhold, som blødgør og ”åbner” huden, så den kan absorbere de aktive ingredienser. Det du skal kigge efter, er indhold, som målrettet udbedrer pigmentering, rødme, fedtet hud, solskader, rynker eller lignende.

Og så er det vigtigt at dosere korrekt, så du får mest muligt for pengene. Hvis huden er fugtet af vand eller fugtmist, skal du bruge lidt mindre serum. Mængden du skal bruge – og vi anbefaler at dit serum, ligesom al anden ansigtspleje, også skal påføres på hals og bryst – svarer ca. til en stor ært. Måske lidt mere, afhængig af konsistensen og hvor forslugen din hud er.

 

Kig efter indhold med dokumentationen i orden

Vi har alle brug for rens, fugt og SPF og meget gerne en natcreme med noget A-vitamin.

Derudover kan vi have varierende behov for at gå målrettet efter at udglatte nogle linjer, komme tørre pletter til livs, dulme rødme, mindske synligheden af hyperpigmentering osv.

PEPTIDER er gode til at udjævner rynker takket være et boost af kollagen- og elastinproduktionen.

BAKUCHIOL forbedrer hudstrukturen og virker udglattende på begyndende rynker.

CBD kan berolige blussende hud og styrke hudens barriere.

HYALURON fugter huden intensivt og giver den et fyldigere og sundere udseende.

BHA (salicylsyre) renser porerne og mindsker udbrud.

C-VITAMIN lysner pigmentering og stimulerer kollagenproduktionen.

 

Den bedste rækkefølge

Rens huden og skyl efter med lunt vand.

Dup huden tør.

Brug eventuelt en fugtmist, hvis du kan lide fornemmelsen. Alternativt sprayer du lidt indhold ud i håndfladen og dupper det ind i huden med håndfladerne.

Så er det tid til serum eller olie. Brug en lille mængde, men prøv dig frem. Du må gerne bruge dit serum både morgen og aften, men vær obs på at huske solcremen, hvis dit serum indeholder eksfolierende a-vitamin, frugtsyre eller BHA.

Lad dit serum trænge godt ind og slut af med din favoritcreme.

TIP: alle rester af produkter igennem processen kan gnides ind i hændernes overside. Her er vi også ramt af vind, vejr og sol livet igennem, året rundt, så huden her er ofte noget af det første til at vise alderstegn i form af tørhed, rynker og solpletter.