Dagcreme til kvinder

Vi er nok lidt miljøskadede hos Veluni. Men tanken om at gå ud af døren om morgenen uden at have smurt noget creme i ansigtet er....besynderlig! En SKAL have noget med farve og en anden går aldrig nogen steder uden faktor 50. Dagen bliver bare lidt tryggere og mere behagelig med en gavmild portion af vores yndlingsdagcreme i ansigtet. Ahhh.... Find vores - og måske dine - favoritter her i kategorien.

30 varer

Faldende orden
pr. side

Længe leve dagcremen!

Hos Veluni er vores forhold til dagcreme meget blandet. Vi bruger det alle sammen, men vi stiller meget forskellige krav til, hvad vores dagcreme skal kunne.

Nogle vil have én creme, der kan det hele. Give fugt og næring, fungere under makeup, indeholde SPF og holde hele dagen. Andre er mere lag-på-lag-typerne, som henter fugt ét sted, fugtbinding et andet, SPF et tredje og farve et fjerde.

Og som regel skal der altså mere til – i hvert fald i mange kvinders hudplejerutine – end bare en klat fugtighedscreme og så ud ad døren. Måske lidt farveudjævnende pigment eller et faktortal, der beskytter mod skader fra UV-stråler. Så i rigtig mange tilfælde er dagcremen den base, som resten af hudplejen lander på. Og netop derfor er det en god idé at vælge den med lidt omhu.

 

Se også:

 

Ansigtshuden skal stå model til meget

I løbet af en dag, en uge, et år er vores ansigtshud udsat for ikke så lidt! Sol og varme, kulde og mørke, bidende vind og tørt indeklima. Og det er nok de færreste af os der lever et liv helt uden lejlighedsvis søvnunderskud, stress og manglende ork til de helt store hudplejerutiner…

Den rigtige ansigtscreme skal passe til de behov, som du og din hud har. Vi har forskellige præferencer hvad angår parfume, solfaktor, økologi og konsistens og det er vigtigt at vælge den dagcreme, der passer til dig, så du får den brugt flittigt.

Vi er næsten alle fælles om at vores hud har brug for FUGT. Både den tørre hud og den fedtede, den med linjer, tilstopninger eller rødme. Og mange hudtyper har også gavn af et skud næring i form af plejende fedtstof, som smidiggør huden og holder på fugten, så den ikke fordamper i dagens løb. Kun de meget fedtede eller kvinder med rosacea kan overveje en lettere konsistens uden alt for rige og nærende olier, som kan få makeuppen til at holde dårligt eller potentielt trigge rosaceaen til at forværres.

 

God hudkvalitet, med eller uden makeup

Sund hud er først og fremmest kendetegnet ved at den føles godt. Hvis du ikke lægger mærke til din hud i dagens løb, så er den formentlig i god form. Hvis hudbarrieren derimod er kompromitteret, kan du sandsynligvis mærke det i form af kløe, svie, rødmen, udbrud, eksem eller andre genvordigheder.

Start dagen med at tanke godt og grundigt op på fugt og næring. Når huden er fugtmættet og smidig lægger makeuppen sig meget pænere. Og i nogle tilfælde kan den helt undværes, hvis du har en god hud-dag.

Kig efter hudplejeklassikere så som hyaluronsyre, e-vitamin, glycerin, peptider, antioxidanter, sheasmør, panthenol, allantoin, planteolier og planteekstrakter. Og naturligvis noget SPF. Hvis din yndlingscreme ikke indeholder SPF, så overvej et lag SPF ovenpå, så du er ekstra godt beskyttet mod solskader. 

 

Rækkefølgen vi sværger til

Rens huden blidt, eventuelt bare med vand eller en våd klud ved vask eller bruser. Face mist, serum (lad det trænge ind, mens du børster tænder), dagcreme, SPF, makeup. Hvis du ikke bruger serum om morgenen hedder den rens, face mist, dagcreme med det samme, så holder du på fugten fra din mist. Slut med SPF og eventuelt makeup.