Dagcreme til fedtet hud

Fedtet hud skyldes tit en øget mængde androgener, altså mandlige kønshormoner - derfor ses fedtet hud lidt oftere hos mænd og hos teenagere eller kvinder i overgangsalderen, hvor androgenerne spiller en rolle. Fedtet hud handler også om genetik, miljø, livsfase, livsstil og mange andre ting. Vælg en dagcreme, som hjælper dig med at bringe huden i balance og som renser porerne og regulerer din talgproduktion.

9 varer

Faldende orden
pr. side

Fedtet hud er delvist selv-smørende!

Når du kigger efter en god dagcreme til fedtet hud, så kan det være en god idé at være ekstra opmærksom på, hvis kilder til fedt der er i cremen. For fedtet hud er i højere grad selvsmørende end tør hud, og det betyder at du kan kigge efter lettere konsistenser fremfor de mere nærende og rige cremer.

Sagen er den, at fedtet hud selv producerer en god mængde talg helt naturligt. Talget er intet mindre end det perfekte middel til at holde på fugten i huden. Talget er simpelthen hudens egen fugtbevarende creme, som sørger for at du er godt beskyttet og undgår udtørring. Talg indeholder desuden antibakterielle og svampedræbende egenskaber og sørger for at hudens ”regnfrakke” holder bakterier, virus og snavs ude.

Pas derfor godt på din hud og lad være med at skrubbe eller vaske al fedtet væk, når du renser. Vælg en god rens, som ikke stripper huden fuldstændig, det vil bare stimulere huden til at producere endnu mere fedtstof.


Se også:

 

Tank op med fugt og vigtige vitaminer

Din hud har stadig brug for at få tilført fugt, vitaminer og antioxidanter, selvom den er til den fedtede side. Du undgår tørhedslinjer, takket være hudens naturlige talgproduktion, men huden har stadig glæde af et sundhedsfremmende og plejende indre bad af f.eks. planteekstrakter, blomstervand og klassiske fugtbindere som hyaluron, glycerin, lecithin og Sodium PCA.

Cremer baseret på vand eller blomstervand er gode bud til dig med fedtet hud og det kan også være en god idé at kigge efter produkter med talgregulerende egenskaber, så huden stimuleres til ikke at producere mere fedtstof end højst nødvendigt.

 

Fugtgivende dagcreme til fedtet hud

 

SOLUTIONS Clarify Creme 24h er et virkelig godt bud på en dagcreme (den kan også bruges om natten), som både leverer masser af fugt og virker formindskende på forstørrede porer. Den indeholder salicylsyre, som virker fedtopløseligt og renser ned i porerne, så urenheder holdes nede og du mindsker tilstopninger.

Pre and Pro Biotic Radiance Cream fra Balance Me er også tilsat porerensende salicylsyre, der sammen med fugtgivende hyaluron og barrierestyrkende præ- og probiotika giver fedtet hud optimale betingelser for at finde ro og balance.

B’Matt Line Creme fra True Delight er formuleret med økologisk blomstervand, blødgørende sheasmør og udtræk af arbutin (bjørnebær), som virker talgregulerende og pigmentudjævnende.