Ansigtscreme til mænd

Er du en mand? Bruger du ansigtscreme? Så står der ansigtscreme til mænd på dit badeværelse…!

Fjollet forsimpling til side, så er vi altså ikke helt forkert på den. Der er ikke beviseligt lavet produkter, som kan noget særligt i forhold til hvilke kromosomer du er født med. Det er meget mere relevant at kigge på, hvilke produkter du har brug for, får glæde af og kan lide at bruge.

30 varer

Faldende orden
pr. side

Lidt, men godt

En del mænd er tilfredse med at vaske ansigtet under bruseren og smøre lidt solcreme i ansigtet på ferien – mest når nogen minder dem om det. Men et lille hudplejeritual, der kun tager et par minutter, kan faktisk gøre en kæmpestor forskel for hudkvaliteten.

Basispakken hedder rens, fugt og SPF. Rensen kan klares med en vaskeklud, enten ved vasken eller under bruseren. Et egentligt produkt kan være en dejlig tilføjelse, især hvis huden enten fedter meget eller føles tør. Fugt kan komme fra en face mist, en let geléagtig creme eller en decideret fugtighedscreme, som både fylder huden med fugt og som indeholder næring fra planteolier, der holder på fugten, så huden ikke tørrer ud i dagens løb. Slut af med SPF, så du undgår rynker, pigmentpletter, røde karudvidelser og solskader, der kan føre til hudkræft.

Skal det være rigtig nemt? Vaskeklud + fugtighedscreme med solfaktor.

Andre gode produkter til mænd:

 

Typiske hudproblemer for mænd

Kombinationen af den lidt tykkere og grovere hud, en lidt højere talgproduktion og en potentiel manglende interesse i hudpleje kan føre til klassiske hudproblemer. Dybe, mørke og synlige porer, hudorme og bumser eller tørre, røde pletter er meget almindeligt og kan som regel bedres markant med rens, fugt og næring, som er målrettet til problemet.

En god peeling med BHA/salicylsyre renser ned i porerne, gør dem mindre synlige og forhindrer nye tilstopninger. En cremet næringsrig cleansing milk er perfekt til den tørre hud, der kæmper for at holde på fugt, fedt og hudceller.

 

Plej huden, med eller uden barbering

Hvis du barberer dig i ansigtet er det et rigtig godt råd at pleje huden med en masse fugt og næring, som samtidig indeholder stoffer, der dæmper og forhindrer røde knopper og irritation. En mild creme med æblecidereddike kan være et godt bud, så du holder rødme og skægpest i skak.

Er du mere til fuldskæg? Huden under skægget er godt beskyttet mod vind, kulde og sol, men der kan dannes masser af tør hud og skæl under skægget. Vask det med en mild sæbe under bruseren og massér eventuelt en god fugtighedscreme ind i huden. Tag små dutter produkt på fingerspidserne og massér det godt ind i huden ved hårrødderne.

 

Søg hjælp, hvis det er nødvendigt

Hudlidelser som rosacea, der er kendetegnet ved kraftig rødme, karudvidelser og en brændende fornemmelse, eksem og psoriasis, der viser sig ved rødme, kløe og skældannelse og akne, der er forårsaget af en overvækst af en bestemt bakterie KAN kræve et forløb hos en hudlæge.

Når det er sagt, så har de fleste hudtyper godt af mild rens, eventuelt med en vaskeklud, en næringsrig fugtighedscreme og solbeskyttelse. Har du styr på den treenighed, er du godt på vej til sund og velplejet hud!