Fugtgivende øjencreme

Vi ved det godt. Vi skal huske at drikke vand og fugte huden indefra og alt det der... Og så pludselig er klokken 16 og det eneste vi har drukket idag er kaffe. Derfor har vi samlet et dygtigt hold af fugtgivende, kølende og opstrammende øjencremer og nogle gode øjenmasker her. Så kan sporene slettes og så prøver vi igen i morgen. Psst...! Øjenmaske-hacket, der redder os, kan du læse om nederst på siden!

14 varer

Faldende orden
pr. side

Fugtgivende øjencreme

Det er svært at forestille sig en øjencreme, der ikke indeholder store mængder fugtgivende og fugtbindende ingredienser… For mens det ikke er alle, der har brug for eller glæde af større mængder næringsrigt fedtstof i deres øjencreme, så er behovet for tilførsel af fugt til huden ret universelt.

Huden om øjnene er temmelig tynd, der er ikke ret meget polstring under huden og det er småt med talgkirtler. Tilsammen betyder det, at huden under øjnene er mere følsom og ”gennemsigtig” og at der ikke produceres den samme mængde naturlig smørelse i form af talg/sebum/hudfedt, som i resten af ansigtet.

Der er derfor al mulig grund til at passe ekstra godt på huden under øjnene. Det er nemlig også hér de allerførste alderstegn som regel viser sig.

 

Rutiner, fugt og fremgangsmåde

Lad os med det samme slå fast; du kan sagtens bare bruge din almindelige fugtighedscreme helt op omkring øjnene og få rigtig fine resultater. Den allervigtigste faktor er, at du trives med dit produkt og din rutine og at du er tilfreds med de resultater, det giver.

Hvis du kunne tænke dig at opgradere din øjenpleje lidt og måske gå mere målrettet efter tørhedslinjer, slap hud og andre alders- eller træthedstegn, så kan det være en god idé at prøve en øjencreme og måske også kigge lidt på dine rutiner.

Som med stort set al anden hudpleje, så er det rutinerne og vedholdenheden, der er den vigti8gste faktor for at opleve fremskridt. Der er ingen øjencremer, der laver mirakler natten over. Beklager. Men en god rutine, som du nyder og husker at lave, kan sagtens gøre øjenomgivelserne lidt mere fugtmættede, sunde og strålende end udgangspunktet.

Det tyndeste produkt skal på først. Dvs. at hvis du bruger en essence, en toner eller en fugtmist, så er den step 1. Step 2 er din øjencreme, som skal på før din dag- eller natcreme, hvis du bruger den i hele ansigtet. Lad den evt. lige trække lidt ind, inden du smører mere creme i ansigtet. Hvis din øjencreme ikke er særligt fed, kan du forsegle fugten lidt. Enten med lidt alm. dagcreme, solcreme eller en mikroskopisk mængde meget fedtholdig balm.

 

Et øjenmaske-tip!

Vi elsker smarte hudpleje-hacks og dette er vi særligt glade for. Det er genialt året rundt, for det gavner uanset om du har fået for meget sol, for meget juleøl eller sovet for lidt.

Du skal bruge dit favorit-øjenprodukt eller en anden god creme, som er egnet til øjenområdet OG et par silikonepads (der sædvanligvis bruges ved farvning af øjenvipper og som kan vaskes med vand og sæbe og bruges igen og igen og igen…).

Rens huden og påfør et gavmildt lag af dit produkt under øjnene. Ca. dobbelt mængde af din normale påføring. Placér padsene ovenpå produktet, som en almindelig eye mask. Slap af og lad produktet trænge ind i 10-20 minutter. Silikonepadsene holder fugten inde og skaber en varmende og fugt-indkapslende ”regnfrakke”, som lader huden absorbere en større mængde produkt, da der ingen fordampning er! Fjern forsigtigt dine silikonepads og dup det resterende produkt ind i huden. Har du et par silikonepads og et godt øjenprodukt, har du nemt, økonomisk og miljøvenligt øjenmasker lige ved hånden, i rigtig lang tid!

 

ICE Super Sensitive Eyes er et virkelig godt bud på en fugtgivende øjencreme, som indeholder fugtbindende glycerin og hyaluronsyre og som er parfumefri, så den også kan anvendes af sarte hudtyper. Fantastisk under en øjenmaske!

Øjenserum FEEL SATIN Lift Sensation Eye Serum har en let flydende konsistens, indeholder en fugtgivende cocktail af birkesaft, silkeprotein, peptider og hyaluron, for en kølende og opkvikkende effekt.

Skal det være ekstra nemt? Élixir Métamorphose 4-way Hyaluyronic Eye Pads er mættet med hyaluronsyre I fire forskellige molekylestørrelser, så du sikres maksimalt optag i de forskellige hudlag. Helt vidunderlige, når de kommer direkte fra køleskabet…

Vil du prøve vores hudpleje-hack med genanvendelige øjenmasker? Du finder silikonepads HER og HER.