Ansigtsrens til tør hud

Huden kan sagtens plejes og næres, mens du renser den ren, frisk og fri for makeup, snavs, fedtstof, cremerester osv. Og tør hud har særligt brug for at undgå de mere skrappe produkter, som stripper huden for alt blødgørende fedtstof. Pas godt på din tørre hud og giv den en hjælpende hånd, allerede når du renser af. Og husk, at varmt vand er slemt til at forværre udtørringen, så væn dig til at skylle med lunt vand istedet.

8 varer

Faldende orden
pr. side

Vælg den rigtige ansigtsrens til tør hud

Dit renseprodukt er grundlaget for en hudplejerutine, som leverer det du ønsker. Det kan virke som et lidt ligegyldigt punkt, for renseproduktet skal jo ikke være ret længe på huden, ligesom f.eks. en dagcreme eller et serum.

Og der er ikke noget i vejen for at være prisbevidst eller lidt doven i ny og næ, når det kommer til rens. Vi har nok alle prøvet at nøjes med vand eller lidt alm. sæbe. Det er bare ikke hensigtsmæssigt at springe over hvor gærdet er lavest alt for mange gange… For en grundigt renset hud er det perfekte udgangspunkt for, at alle dine andre hudplejeprodukter kan leve op til dine forventninger.

Og i øvrigt er både varmt vand og almindelig håndsæbe nogle af de allerstørste skurke, når det kommer til udtørring af din ansigtshud. Lad os kigge på, hvordan alle os med tør hud kan komme bedre fra start!

 

Se også:

 

Rens skal ikke gøre huden knitrende ren

Snarere tværtimod. Vi har en tendens til at rense, vaske og skrubbe huden, som om vi har arbejdet på en boreplatform hele dagen. Og nogle af os er også lidt overivrige med peelingerne, og så har vi altså en fuldstændig radbrækket hudbarriere, der kæmper for at beskytte sig selv mod alle invasionerne. Ro på.

Det kan måske føles kontra-intuitivt at rense huden i et produkt, der føles som vaseline eller fugtighedscreme, altså balm eller rensemælk. Men idéen er rigtig god! Produkternes formuleringer gør, at afvaskningen bagefter kun efterlader ren hud, som er fugtet en lille smule.

Alle hudtyper kan have glæde af denne skånsomme type rens, fordi den beskytter hudbarrieren, mens makeup, snavs, sved og cremerester fjernes, så huden kan ånde. Fedtet hud kan efterfølgende bruge serum, mist og creme med talgregulerende ingredienser.

 

Den bedste renserutine til tør hud

Når huden strammer, føles for ”lille”, eller måske udvikler tørre pletter og mikrosprækker, som svier, når du påfører vand eller produkt, så er huden voldsomt udtørret. Sæt alle sejl med en hudplejerutine, der nærer og beskytter huden fra start til slut. Og vælg et renseprodukt, der lægger til fremfor at trække fra.

Det kan være en god idé at dobbeltrense, det vil sige én rens til at fjerne makeup og én rens til at fjerne alle rester af urenheder. Start med at massere produktet godt ind i huden med rolige bevægelser. Sørg for at alt makeup er opløst og skyl efter med lunkent, ikke varmt, vand. Gentag processen, eventuelt med et andet produkt. Måske en fugtgivende tonic eller rensemælk på en rondel, så du kommer ind i alle kringelkrogene i ansigt og på ører, hals og nakke. Rensemælk tørret over huden på denne måde, med rondel, behøver ikke blive skyllet af og fungerer faktisk som et lille minilag fugtighedscreme.

Herefter følger resten af din rutine, som meget vel kan bestå af ansigtsmist, serum og en god nærende creme. Tør hud kan desuden have glæde af en dråbe ansigtsolie eller to i cremen, især i vinterhalvåret.

 

Bedste ansigtsrens til tør hud

PlumPurity fra Pandhy’s ™ er guld på badeværelseshylden for os med tør hud. Den er en virkelig god makeupfjerner. Den er lækker som all over renseprodukt til at fjerne makeup, snavs, fedt og cremerester. Og den fungerer fantastisk på en fugtig vatrondel som en let rens, enten som andet led i en dobbeltrens eller som en hurtig rens efter en dag uden makeup.

HYDRO CELL Pro Active Cleanser har en fugtgivende og silkeblød geléformel, som fjerner snavs fra huden uden at fjerne hudens egen beskyttelsesfilm. Skummerlet uden at udtørre huden. Fjerner makeup og efterlader huden blød, frisk og velduftende.

En kombination af kokosolie, sheasmør, kukui-nød og olivenolie gør Cleanse & Smooth Face Balm fra Balance Me til en nærende og beskyttende cocktail til tør hud. Produktet opløser blidt og nænsomt alt snavs og makeup, samtidig med at pulveriserede havregryn polerer hudens overflade og fjerner døde, tørre hudceller.