Tonic og mist

Din ansigtsmist kan tjene mange formål, afhængig af type og behov. Hvis du eksempelvis har hud med tilstopninger, så er det en af de peelende tonics du skal have fat i, så huden befries for døde hudceller og ovcerskydende talg. Den har et helt specifikt formål og virker peelende pga. syreindholdet, så den type skin tonic er mest velegenet til aftenbrug og ikke i løbet af dagen.

Har du til gengæld normal eller tør hud, kan din tonic/mist tjene flere formål!

Fugtgivende face mists kan bruges som en hurtig overfladisk rens på en vatrondel, som skin tonic efter rens med renseprodukt, som fugtgivende spray inden creme, som makeup setting spray og som opfriskende støvregn i dagens løb. 

11 varer

Faldende orden
pr. side

En lille multitasker, som vi elsker

Kært barn har mange navne; tonic, face mist, fugt mist, face spray, ansigtsspray, ansigtsmist… Faktum er, at de små flasker med det flydende indhold er en undseelig tilføjelse til din hudplejerutine, som kan have en stor effekt.

Afhængigt af indholdet kan en ansigtsmist have flere forskellige funktioner. Visse produkter, som indeholder porerensende BHA (salicylsyre) eller æblecidereddike anbefaler vi ikke at bruge som fugtende opfrisker dagen igennem, simpelthen fordi indholdet er så aktivt og har en decideret rensende effekt.

Men face mists med blomstervand, glycerin, antioxidanter og hyaluronsyre er fantastiske til mange formål. Først og fremmest har face mists en fast plads i hudplejerutinen både morgen og aften hos os. Og så sniger der sig som regel også et pift eller to ind i løbet af dagen. Og over makeuppen.

 

Hvad er forskellen på tonic og mist?

En tonic er, mere traditionelt set, den type væske, som du drypper på en vatrondel og anvender som del af et stimulerende renseritual. Vi er heldigvis kommet langt væk fra kraftigt lugtende, stærkt udtørrende tonics baseret på fedtfjernende alkohol. Du ved, den slags, som gør huden helt knitrende tør og affedtet, når tonicen tørrer ind. Resultatet af den type produkter er som regel en hud, der desperat forsøger at redde og smøre sig selv, og derfor skruer voldsomt op for talgproduktionen. Alternativt bare tørrer endnu mere ud, så huden nærmest slår revner. Der skal vi ikke hen!

En god tonic, som er målrettet eksempelvis fedtet eller grovporet hud, bør også indeholde plejende og nærende ingredienser, så huden kan nyde godt af de porerensende effekter, uden den ødelæggende udtørring.

Face mist har ikke samme ambitioner som en tonic, idet den gerne vil favne lidt mere bredt i anvendelsen. En god face mist eller ansigtsspray bør indeholde masser af fugt i form af vand, blomstervand eller plante- og frugtekstrakter. Og så skal den indeholde blødgørende fugtbindere, så fugten i huden ikke fordamper alt for let igen. Kig efter squalane, glycerin, allantoin, planteolier eller panthenol.

 

Hvad skal du vælge?

Det er svært at være kategorisk, for hud er jo meget forskellig og vi er som regel en kombination af flere forskellige hudtyper. Men kort sagt. Fugt mist er for alle! Du kan ikke ”over-fugte” huden, sådan som du kan tilføre den for meget fedtstof. Så i princippet kan du bruge en ansigtsspray med en masse fugtende indhold, uanset din hudtype. Og hvis du samtidig gerne vil gøre noget ved fedtet hud, så har du stadig brug for fugt som supplement til den mere udrensende del af plejen, der ofte vil bestå af et renseprodukt og måske en tonic eller en maske.

Som med rigtig megen hudpleje, så gælder det først og fremmest, at du skal kunne lide produktet og følelsen af at bruge det. Ellers skal du bruge dine penge andre steder! Bryder du dig ikke om fornemmelsen af en kølig støvregn over ansigtet, kan du spraye produktet ud i hånden og klappe det ind i huden.

 

Vores favoritter, alt efter behov

Den bedste allround face mist i vores sortiment er uden tvivl Dew Tonic fra Pandhy’s ™. Den har et rigtig lækkert indhold, masser af antioxidanter, ti forskellige planteekstrakter og fugtbindende glycerin. Den dufter som en drøm, dysen er vildt god og den kan bruges både under og over makeup. Og så er prisen rigtig fin!

Hyaluronic Plumping Mist er en fantastisk fugtgiver med et stjernespækket indhold og en vidunderlig aromaterapeutisk duft. Hyaluronsyre binder fugten i huden, ananas lysner pigmentering og kamille beroliger huden og dulmer rødme.

Hudorme på næsen? Tydelige porer på kinder og pande? Clarifying BHA % PHA Liquid fra MONTEIL renser porerne i dybden og forbereder huden optimalt til både efterfølgende hudpleje og makeup. Dette produkt skal enten tørres på med en rondel eller klappes blidt på med håndfladerne.

En yderst prisvenlig mist er Lavender Water fra Pandhy’s ™. En supervelduftende frisk og lækker mist, som kan bruges på krop og ansigt, efter solbadning, ved hedeture eller som beroligende aromaterapi, inden du skal sove. Fungerer også som pillow spray.