Solprodukter
Rens, fugt, SPF. Rens, fugt, SPF. Rens, fugt, SPF....
Den allerbedste investering du kan gøre i din ansigtshud er en god solcreme, som har den konsistens, duft og formulering, der gør at du får den brugt. Hvis du skal prioritere ét sted, så er det hér.
En god SPF forebygger tørhed, rynker, linjer, pigmentpletter, forværring af ar, dehydrering mm.
Brug evt. en dagcreme, et serum eller en god fugtmist under din SPF. Og husk at rense den godt af om aftenen!
- Natural Protection Moisturiser SPF 25, 40 mlBMS24-40Tilbudspris 210,00 kr. Regulær pris 299,00 kr.
En solskinshistorie
Hos Veluni er der én type produkter, som altid ville være at finde på en eventuel liste over ting, der skal med på en øde ø. Nemlig solfaktor. Naturen, som vi er en del af, er en kompleks størrelse at begribe. Og det kan virke paradoksalt, at den gyldne kugle vi kalder solen, som er en helt essentiel del af vores eksistens, også vitterligt er livsfarlig, hvis vi udsættes for dens stråler i for stort omfang.
Solens stråler har en helt ufattelig kraft og vi elsker den! Solens stråler er synonym med varme, lys og velvære for mange, nok især her på vores skandinaviske breddegrader, hvor vinterhalvåret er mørkt megen af tiden.
Vi elsker solen! Den løfter humøret, varmer ind i knoglerne og giver huden et gyldent skær, som pynter gevaldigt. Men der er en bagside, som vi er nødt til at tale om.
UV-stråler laver skader i huden
Tænk på en mørnet parasol, der har stået ude i sommerens skarpe sollys en hel sæson. Solens stråler er ekstremt kraftfulde og ligesom de kan lave uoprettelige skader på et stykke parasol-stof, så kan de også lave uoprettelige skader på vores hud. En alvorlig solskoldning er vitterligt en skoldning, komplet med brændende smerte og væskende blærer. For slet ikke at tale om de sejlivede pigmentforandringer, løs og slap hud og dybe, dybe rynker, der kommer efter soldyrkning år efter år. Og den øgede risiko for at udvikle hudkræft, ikke at forglemme.
Solen er altså både ven og fjende. Vi kan ikke undvære den – men vi er nødt til at dosere den klogeligt, for at undgå den ravage den kan lave i huden. Der er heldigvis smutveje til at nyde solen i lidt større doser og stadig styre fri af de værste solskader. En smuk bredskygget hat, Yvonne-style eller større, så ører, nakke og hals er i skygge! En kraftig parasol. Siesta i skyggen mellem 11 og 15. Og solfaktor. Kaskader af solfaktor…
Lidt om filtre
Der findes to forskellige typer af solfiltre, som hver især går under to forskellige navne, så der er rig lejlighed til forvirring! Oveni købet er der til stadighed en debat i gang om, hvorvidt den ene eller den ene eller den anden slags er farlig eller problematisk.
Lad os først slå fast med syvtommersøm: du kan ikke købe en ”farlig” solcreme i Danmark. Det, du skal fokusere på er, om du kan lide den solcreme du har – for så får du den brugt! Og begge typer filtre kan resultere i virkelig gode solcremer. Og virkelig dårlige… Men tilbage til typerne af filtre. Den ene slags er de organiske/kemiske, den anden slags er de fysiske/mineralske. Og for at gøre forvirringen total, så er den organiske altså ikke mineralsk – det lyder ellers af naturlighed, begge ord…
De organiske/kemiske solfiltre er lavet i et laboratorium, med alt hvad det indebærer af uendelige kontroller, tests og forsøg, for de kan godkendes. De gør det let at lave solcremer, der er nemme at smøre ud, ikke hvidter huden og som kar en lækker konsistens og et højt faktortal. Dem findes der rigtig mange af.
De fysiske/mineralske findes der kun to af; zinkoxid og titaniumdioxid. Det er dem, der kan give huden et meget hvidligt skær – til gengæld er de ofte velegnede til folk, som oplever svie i øjnene ved brug af kemiske filte.
To absolutte musts!
Okay... I realiteten er der jo ikke noget must, du er voksen og må gøre præcis hvad der passer dig - også ligge i solen fra maj til september, hvis det gør dig lykkelig. Men altså, vi håber at du vil overveje at passe godt på dit hylster ved at skele til, hvad VI betragter som musts.
Du skal vælge et højt faktortal, så du er sikker på at være solidt beskyttet. Tiden er helt ærligt løbet lidt fra solcremer, olier eller andre produkter med et faktortal under 15. Det er også derfor du ikke er beskyttet godt nok af et makeupprodukt med SPF. Du kan simpelthen ikke bruge nok til at være beskyttet godt nok. Hvis du eksempelvis skal bruge mineralpudder med SPF nok til at være dækket med den SPF, der står på produktet, så kommer du til at ligne en dryssende melpose. Just saying...
Og du skal bruge produkt nok! Ikke noget med små strejf af creme hen over næseryggen. Hvis du bruger for lidt produkt, så falder den reelle faktor drastisk! Du skal bruge ca. en teskefuld (5 ml.) til ansigt, hals og nakke. Fordel produktet mellem håndfladerne, fordel det på huden og massér det godt ind. Den rette mængde tager lidt længere tid for huden at absorbere, men det er givet godt ud!
Nogle af vores yndlinge…
MONTEIL Photoage Protection Fluid SPF 45 er et virkelig godt bud på en ansigtssolcreme, der kan det hele! Konsistensen er let og fugtgivende, faktortallet er højt og den er både usynlig på huden og rigtig god under makeup.
Australian Gold Moisture Max SPF30 er en solcreme til både ansigt og krop, til en pris og i en mængde, der indbyder til at bruge nok! Cremen er fyldt med fugtgivende ingredienser og faktor 30 beskytter dig godt mod forbrænding og solskader. Cremen har god vandfasthed og er oplagt til både strand, pool og sport.
Sanzi Beauty Moisturizing Day Cream SPF15 er en virkelig lækker dagcreme, med ekstra fordele. Den er superlækker i konsistensen, parfumefri og fyldt med fugt og næring. Og så passer den godt på din hud, med et faktortal på 15.