Natcreme til tør hud

Brug nattens hvile og ro til at tilføre tør hud masser af fugt og næringsstoffer. Om natten har huden pause fra sollys, forurening, makeup mm. og den har god tid til at absorbere alle de gode næringstoffer i din natcreme, mens du får noget velfortjent hvile. 

15 varer

Faldende orden
pr. side

Kom tør hud til undsætning med den rigtige natcreme

Vi med tør hud kender alt for godt fornemmelsen af ansigtshud, der ”strammer”. Især efter at huden har været i kontakt med vand. Og det er der en helt naturlig forklaring på.

Huden er naturligt beskyttet af en tynd film, der blandt andet består af døde hudceller og fedtstof fra talgkirtlerne, der udskilles fra hårsækkene i huden. Filmen fungerer som en naturlig smørelse, der går huden vandskyende og som beskytter os mod bakterier, svampesporer osv. Tør hud producerer mindre talg, hvilket gør det sværere at holde på hudens naturlige fugt og den fugt, du tilfører med en fugtighedscreme. Og varmt vand og renseprodukter kan forværre følelsen, fordi begge kan medvirke til at fjerne den film, som huden beskytter sig med.

 

Se også:

 

Tilfør mere end du fjerner

Fidusen til at pleje tør hud bedst muligt, er at tilføre huden mere end du fjerner. Det vil i praksis sige, at når huden er renset af, så skal den tankes op med en hel masse fugt og næring, så hudbarrieren forbliver intakt og huden føles smidig og blød.

Natcremer er typisk mere fedtholdige end dagcremer, simpelthen fordi de fleste ikke ønsker en meget skinnende hud i dagtimerne og fordi en meget fedtet creme ikke nødvendigvis er det allerbedste underlag for makeup. Natcremer indeholder som oftest store mængder fugtgivende ingredienser, men skruer også op for fedt og fugtbindere. Det kan give et lidt mere shiny look, og derfor er det oplagt at reservere det til sengetid.

 

Den lækreste lagkage til tør hud

Der kan være rigtig god mening i at bygge sin aften-hudpleje op som en dessert i lag. Huden skal gøres gennemtrængelig for alle de gode indholdsstoffer i din natcreme og ligesom vandperler på knastør jord, så kan produktet ligge ovenpå huden og ikke trænge ind. Derfor skal huden ”preppes” lidt først. En fin metode, som vi er ret glade for hos Veluni, er at rense huden godt af (dobbeltrens med rensemælk og balm for de ekstra tørre af os…) og derefter lægge hudplejen i lag på den let fugtige hud.

Efter rens påføres en fugtgivende face mist og/eller et fugtgivende serum, eventuelt beriget med aktive indholdsstoffer, som passer til din hud og dine behov. Her tænker vi på anti ageing, pigmentering, tilstopninger osv. Efter de tyndtflydende produkter er det tid til de mere fede og righoldige.

Det kan f.eks. være en god og nærende natcreme eller – hvis du er meget tør – en natcreme, som derefter indkapsles af en LILLEbitte mængde okklusiv balm, creme eller olie. Og vi snakker en mængde på størrelse med en lille ært. Teknikken kaldes slugging og består ganske enkelt i, at du ”laminerer” huden med et ultratyndt lag fedtstof, der ligesom en regnjakke holder på fugten under jakken. Det behøver ikke være hver nat, men prøv dig frem!

 

Vores anbefalinger til tør hud

 

ACTI-Vita Overnight Restoring Creme indeholder a-vitamin, som har den bedste dokumentation for at mindske alderstegn, så som rynker og solskader og så trækker a-vitamin huden imod bedre hydro-lipidbalance.

FEEL SATIN Intensive Refine Night Creme indeholder en blødgørende cocktail af sheasmør, E-vitamin, glycerin og to peptider, som reparerer solskader, mindsker rynker og virker opdragende på huden.

HYDRO CELL Intensive Moisture Creme Day/Night holder fugten fra strandfennikel, mineralsk havvand fra Golfstrømmen og algeekstrakt inde i huden ved hjælp af glycerin, sheasmør og mandelolie. Et fugtboost vi elsker…

Re’Age-Nt Line Creme nærer, fugtmætter og blødgør huden, mens inca inchi-olie stimluerer hudens cellefornyelse og beskytter hudbarrieren takket være indholdet af essentielle fedtsyrer.