Ansigtsmasker til tør hud

Giv din tørre hud et fugtgivende og nærende boost med en god ansigtsmaske. Vær gavmild med mængden og lad huden absorbere så meget som muligt. Vores masker har fugtgivende og barrierelappende egenskaber, så din hud bliver fin og blød og du mindsker tørhedslinjer og tørre pletter.

6 varer

Faldende orden
pr. side

Ansigtsmasken er dessert til den tørre hud

Hvis man er vild med hudpleje og elsker at hygge med forskellige produkter, så er der rig lejlighed for os med tør hud til at gøre lige netop dét. Tør hud skal simpelthen forkæles og proppes med en masse gode fugtgivende og nærende ting, som den lykkeligt vil labbe i sig.

Du kan tjekke om du har tør hud på en meget enkel måde. Rens huden godt af og påfør et gavmild lag af en fugtgivende maske – og vent i 20 minutter. Hvis masken stort set er væk, så er du nok til den tørre side! En anden indikator er, at det føles rart at påføre fugtighedscreme flere gange dagligt. Sagen er, at du faktisk nærmest ikke kan ”overfugte” din hud med almindelige produkter – det huden ikke absorberer, det fordamper.

 

Hvorfor tørrer huden ud?

Huden producerer talg, der fungerer som naturligt smøremiddel. Det holder huden smidig, gør den vandskyende og forhindrer afdampning og udtørring. Nogle af os producerer ikke særlig megen talg og derfor kan huden ikke ret godt holde på fugten. Desuden kan sæber, varmt vand, tørt indeklima, overgangsalder og en masse andre ting forårsage eller forværre hudens udtørring.

Den gode nyhed er, at du selv kan gøre en kæmpe forskel. Strategien er enkel. Sørg for at tilføre mere end du fjerner. Det vil sige, at når du har renset din hud eller brugt en peeling, så skal huden konto fyldes op igen. Det gør du med lag på lag af fugt og fedtstof, så huden fugtes maksimalt og fugten spærres inde i huden.

Nogle har så udtørret hud, at den skaller af i flager. Her er hudbarrieren så kompromitteret, at et fuldt stop for ALT andet en barriereopbyggende pleje er værd at prøve. Giv din hud fuldstændig ro i 14 dage, hvor du kun skyller med lunt vand og ellers påfører alt hvad du kan af fugtgivende og fedtholdige nærende produkter.

 

Gode vaner er vigtige

Det er en fin idé at kigge på din renserutine. Måske går du lidt for entusiastisk til værks, måske er vandet lidt for varmt eller måske skal dit renseskum skiftes ud med en mere nærende rensemælk? Når huden er ren og duppet tør, skal der fyldes fugt og fedt på, tyndeste konsistens inderst, tykkeste konsistens yderst. Det kan f.eks. se sådan ud: Om morgenen - rens, mist, toner eller essence, serum, creme, SPF. Om aftenen – makeupfjerner, rens, mist, toner eller essence, serum, natcreme.

Hvis huden er virkelig tør, kan du prøve at lave det der kaldes ”slugging”. Det består helt enkelt i, at du forsegler din fugtgivende hudpleje med en meget lille mængde meget fedtholdigt produkt. Og vi snakker lillebitte! Som en lille ært. Det kan f.eks. være Vaseline eller balm. Fordel produktet mellem fingerspidserne og dup det ovenpå din hudpleje. Fedtstoffet holder fugten forseglet i huden natten over, så fordampningen er minimal.

 

Ansigtsmasken er kronen på værket

Den bedste ansigtsmaske til tør hud indeholder både fugtgivende og fugtbevarende ingredienser. Så får du huden fyldt op med fugt og samtidig hjælp til at holde på fugten, så den ikke fordamper igen. Hvis du har mulighed for det, så er en ansigtsmaske 1-2 gange ugentligt et rigtig godt udgangspunkt. Nogle masker kan også fungere som natmasker. Du påfører simpelthen maske-produktet som erstatning for din natcreme, måske i et lidt tykkere lag. Så meget du tør, i forhold til hvor stille du kan ligge om natten! Det hele skal jo helst ikke ende på pudebetrækket. Og vågner op med blød, fugtmættet og tilfreds hud.

 

Den letteste vej til et nemt fugt-boost er MOISTURE Boost Infusion Mask fra MONTEIL. Beriget med aloe vera, hyaluronsyre, glycerin, kollagen, panthenol og mælkesyre er sheet masken designet til at give huden et intenst skud fugt og fugtbevaring. Brug den f.eks. inden en fest.

True Delight Hydro’Range Line Mask er fyldt med fugtgivende orangeblomstvand og næring fra appelsinskal, avokado og macadamianød. Glycerin holder på fugten. Og masken dufter fantastisk! Serien er økologisk.

Moisturizing Face Mask fra Sanzi Beauty plejer og fugter huden med hyaluron og agurk, rødalge og e-vitamin og en fugtbindende effekt fra squalane og jojobaolie. En fantastisk lækker ”hverdagsmaske”, som kan bruges så ofte du vil. Også god til natten. Vegansk og parfumefri.