Ansigtsrens

Godt begyndt er halvt fuldendt. Brug et lille ekstra øjeblik hver dag på at rense din hud omhyggeligt - og maksimér dit udbytte af alle dine andre hudplejeprodukter. Bonus; makeup ligger flottere på hud, som er ordentligt renset og plejet. Find vores favoritter lige her.

17 varer

Faldende orden
pr. side

Ansigtsrens er grundpillen i din hudpleje

Et godt renseprodukt er et af de vigtigste elementer i din hudpleje. Hvis du vil have mest muligt ud af de cremer og serummer du efterfølgende anvender, så er det essentielt at huden er renset fornuftigt af. Bemærk ordet "fornuftigt". Hudens barriere gør et kæmpe stykke arbejde og det er vigtigt at behandle den nænsomt. Ofte renser vi for effektivt, hvilket kan medføre at huden går i forsvarsposition og bliver ekstra fedtet, rødmende eller skallende.

Det er en god tommelfingerregel, at mild rens er bedre end skrap rens! En god ansigtsrens må gerne skumme, men det er ikke nødvendigt og en rensemælk, rensecreme eller micellar-vand kan være lige så godt. Huden skal ikke føles strippet, tør eller knitrende bagefter. Skyl ansigtsrensen af med lunt vand, så du ikke udtørrer huden unødigt. Varmt vand skylle ikke bare ansigtsrensen væk, men også de gode fedtstoffer, som huden selv udskiller og som er en essentiel del af hudens beskyttelsesfilm. Eller før en fugtet vatrondel med rensemælk over huden, så plejer du huden samtidig med at du fjerner overskydende fedt, makeup og snavs.

 

 

Ville du male på en skallende og snavset væg?

Okay, metaforen er måske en kende voldsom, men du forstår nok pointen. Det er hverken meningsfuldt eller smart at lægge hudpleje og makeup ovenpå et underlag, som ikke er gjort ordentligt klar. Og her er måske et springende punkt for nogle af os… For det er jo nemt nok at være grundig med rens osv., når man elsker at stå på badeværelset og nørkle med sine hudplejeprodukter. Det er ingen sag at tage sig god tid med det, hvis man godt kan lide det og nyder både processen og pausen. Men der skal også være smutveje til de dage, hvor man styrter forbi badeværelset på vej hen til hovedpuden… Derfor har vi udvalgt produkter til begge behov.

Huden er i virkeligheden selvrensende – til en vis grad. Den er jo ikke evolutionært udviklet til at blive smurt ind i alskens produkter og makeup, så hvis du bruger den slags, så skal der altså mere til end en daglig sjat vand. Men tænk på, at huden bevægelse er udadgående. Hudceller dannes i nederste lag af epidermis og bevæger sig ud mod hudens overflade. Talg og sved bevæger sig samme vej ud af porerne. Så der er en konstant proces i gang, hvor huden fornyr og beskytter sig selv, reparerer ar, udbedrer knopper, bumser og tørre pletter og skrammer osv.

Så huden har ganske vist godt af at blive hjulpet og understøttet i sine funktioner – men der er ingen grund til at stresse, modarbejde eller overrense huden.

 

Rens hensynsfuldt og hjælp din hud

Der er god fornuft i at give huden plads til at ånde og hjælpe den af med overskydende fedt, snavs, solcreme makeup osv. Men det er ingen skade til at betragte sin ansigtshud som en sart blomst – uanset hudtype. Tilfør altid mere end du fjerner og tænk på at vælge et produkt, der nærer og plejer huden, samtidig med at det renser makeup og snavs væk.

Hvornår er der renset for meget? Når huden beder dig om at skrue ned for indsatsen ved at føles stram og tør. Hvis du har tendens til tør hud, så kig efter en rensemælk, cleansing milk eller en balm, som alle er formuleret med et stort indhold af nærende og plejende ingredienser. Så bevarer du bedre hudens egen beskyttelsesfilm, mens du renser.