Anti age ansigtscreme

Når vi taler anti-age i hudpleje, så er der nogle gode gennemprøvede indholdsstoffer, som det kan være en god idé at kende og kigge efter i dine produkter. Men sådan set er al fugtmættende og nærende hudpleje anti-age. I den forstand, at huden plejes, stimuleres og beskyttes, så den bevarer så ungdommeligt og friskt et udseende som muligt.

Og nej. Der findes ikke cremer, der kan få en hud over 50 til at ligne en marcipanfarvet, babyglat reklamekampagne. Her skal skalpeller, kanyler, makeup og retouchering til. Den vej er der mange, der går ned ad og fred være med det! Derfor kan man sagtens stadig være interesseret i at pleje, passe og nære sin hud mest optimalt.

20 varer

Faldende orden
pr. side

Hvad betyder alderen for huden?

Det er svært at være 100 % kategorisk, for vores individuelle gener spiller en kolossalt stor rolle i forhold til hvordan vi ser ud og hvordan vi ældes. Julia Roberts blev engang spurgt til sine hudplejerutiner, da journalisten påpegede, at der nok var mange, der gerne ville ligne hende. Hendes svar var ærligt og skønt. Hun ser ud som hun gør pga. genetik. Bevares, hun passer godt på sig selv, spiser, sover og motionerer fornuftigt og køber god og dyr hudpleje. Men kindben, læber, hudtype, hudtone osv. er ren genetisk foræring. Og ingen udskrivning til hudpleje vil nogensinde få nogen til at ligne Julia Roberts.

Så hvad gør vi så? Vi får det allerbedste ud af de gener vi har! Med alderen, faktisk allerede fra et sted i 20’rne, begynder hudens egenproduktion af kollagen og elastin (hudens fylde og springmadras) at dale. Et studie fra Uni. Of Michigan i 2006 viste, at mens kollagensyntesen i gruppen af forsøgspersoner mellem 18 og 29 lå på næsten 100 %, så var kollagensyntesen hos de 80-årige dalet til 20 %.

Derfor er der al mulig grund til at give huden de bedst mulige vilkår i form af beskyttelse, næring og gode betingelser for at danne mest muligt kollagen og elastin.

Se også:

 

Velunis bedste råd til anti age hudpleje

  1. Solen er den allerstørste influent på hudens aldring. Vi er alle udsat for tidens tand, såkaldt kronologisk ældning og heldigvis for det! Den er der ingen creme, der kan bremse. Men foto-ældning, altså ældning af huden pga. solens UV-stråler har vi kæmpestor indflydelse på. Og solen er skyld i rynker, pigmentpletter, karudvidelser og løs hud, som alt sammen får os til at se ældre ud. Så; hvis du gerne vil passe på ferskengløden, så er det på med solfaktor.
  2. Indholdsstoffer med papirerne i orden. A-vitamin er en god gammel traver, simpelthen fordi ingrediensen har den bedste evidens for at virke udbedrende for et væld af hudproblemer. Ikke mindst stimulationen af kollagenproduktionen! Derudover speeder a-vitamin cellefornyelsen op, lysner uens pigmentering, beskytter huden med antioxidante egenskaber og hjælper med at holde porerne små og fine. Retinyl palmitate, en såkaldt ester, der udvikler sig til retin-syre i huden, er et mildere alternativ til retinol, som kan virke irriterende på sarte hudtyper. Retinyl palmitate finder du i ACTI-VITA seriens Overnight Restoring Creme, Neck Creme, Enriched Eye Creme og Moisture Lotion (serum). I ProBeActive+ Activating Eye Crème finder du, udover probiotika, det syntetiske peptid Syn®-Ake, som afspænder musklerne og reducerer mimiske linjer. I ProBeActive+ Night Creme finder du probiotika og bakuchiol, et alternativ til retinol, som er blidt ved sart hud. Bakuchiol stimulerer kollagenproduktionen og reducerer forekomsten af hyperpigmentering. Feel Satin seriens Instant Refine Day Cream indeholder palmitoyl tetrapeptide-7, som forebygger kollagentab i huden. Og i Hydro Cell serien finder du en lækker, fugtmættende øjencreme, som med sit indhold af Haloxyl™ reducerer mørke cirkler og nedtoner tegn på træthed.
  3. BRUG DET DU HAR. Din solcreme, serum eller øjencreme virker ikke, hvis du ikke får den brugt. Hudpleje er små daglige indsatser, hver dag, året rundt. Ligesom tandbørstning og motion, så virker det altså kun, hvis det bliver gjort regelmæssigt. Lav gerne din hudpleje superenkel og forkæl dig selv med produkter du glæder dig til at bruge.