Peeling / Eksfoliering

Kender du det, når man piller det gnidrede, slørede lag plastik af skærmen på en smartphone? Og indenunder dukker en fin, glat, pletfri skærm frem? En god peeling kan have samme effekt på din ansigtshud. Peeling skal være effektiv, men skånsom, så din hud ikke bliver irriteret eller følsom. Men når du finder det rigtige match, så er en god peeling svær at undvære.

 

14 varer

Faldende orden
pr. side

Værd at vide om peeling – så du passer på din hudbarriere

Peeling er hudplejerutinens lille skraldemand, som hjælper dig af med bl.a. døde hudceller og pigmentering, så din hud med tiden bliver finere i strukturen, mere ensartet i hudtonen og klarere i gløden. Når du fjerner hudens øverste lag af døde, trætte hudceller, så sker der to ting. For det første, så bliver hudtonen mere klar, mere lysende og mere ensartet. Fordi blandt andet pigmentering og tørhed der ligger i de øverste hudceller fjernes. For det andet, så stimuleres huden til at sætte farten lidt op i produktionen af nye friske hudceller. Det vil sige, at huden opper sig lidt i forhold til at reparere og gendanne sig selv, så din hud fremstår lidt mere sund og glødende.

 

Brug peeling med omtanke

Men. Du skal fare med lempe! Det kan være fristende at vælge den allermest effektive peeling og bruge den tit. Væk med pigmentering, ar, ru og tørre pletter osv.! Det kan bare meget nemt resultere i en hud, der gisper efter pause og som hele tiden får sin naturlige barriere og beskyttelsesfilm skrællet væk. Nogle hudtyper kan klare mere end andre og i sidste ende er det din huds reaktion og almene velbefindende, der afgør om du skal peele mere eller mindre.

 

Skaller huden? Peel mindre, ikke mere.

Hud, der skaller, ser tør og trist ud og man får instinktivt lyst til at fjerne det skallende lag i en fart. Men tænk dig om, inden du begynder. Måske er den skallende hud tegn på en hudbarriere i krise, som ikke kan holde sammen på sig selv. Så skal der måske ikke prikkes mere til hudens ”løse mursten”, men i stedet fyldes noget god og nærende mørtel imellem. Der sker ikke noget ved at polere huden let med en fugtig vaskeklud, men hold dig fra intense syrepeelinger eller kornede scrubs. Fyld al den fugt på du kan og forsegl med fedtstof fra creme, balm eller olie. Og giv tid… Lad huden komme sig og behandl den blidt og nænsomt.

 

Den rigtige peeling til dig

Nogle mennesker ved dårligt nok hvad peeling er og lever lykkeligt uden! Andre af os er vilde med det og nyder fornemmelsen af en virkelig velvalgt peeling, som glatter huden lidt og mindsker pletter og andre småfejl. Begynd forsigtigt, vælg en mild udgave og prøv dig frem med hyppigheden. De virkelig varsomme peeler en gang hver eller hver anden måned, de mest insisterende brug noget ganske let eksfolierende hver dag. Din hud skal nok give idg besked, hvis du går for hårdt til værks. Der er jo i øvrigt forskel på typer af peelinger, nogle skal skummes op, masseres ind, virke og vaskes af, andre fungerer som toner eller serum og kan blive på huden under dine cremer. Husk; huden bestemmer.

Bemærk venligst; når peeling er en del af din rutine, så bør SPF også være det. De døde hudceller danner et tyndt værn mod påvirkninger udefra, og når du fjerner det med peeling, bliver huden lidt ekstra modtagelig, især overfor sol. Så pas på din fine hud og beskyt dit gode arbejde med en god SPF, gerne faktor 30 eller højere.

 

Gode bud på hudvenlige peelinger – og en god SPF!

SOLUTIONS Even Out Peeling Powder er ret genialt, idet du først aktiverer produktet, når du blander det med lidt lunt vand. Peelingen er ultramild og er særligt velegnet til at mindske hyperpigmentering. Så den er især oplagt efter en lang sommer. Kan bruges 1-2 gange ugentligt.

Purifying Enzyme Peeling fra LCN er en god all round peeling, som nænsomt hjælper huden af med snavs og døde hudceller uden at gøre huden følsom. Tilsat mælkesyre, frugtsyre og carbamid.

PEELING Clarifying BHA & PHA Liquid er smart, når det skal gå stærkt. Peelingen er en flydende toner, som påføres med håndfladerne eller rondeller. Trænger ned og renser porerne (BHA). God som kurforløb i en måned til akneramt eller fedtet hud med tilstopninger.

Australian Gold Ultimate Hydration SPF 50 er et gedigent bud på et fugtgivende, blødgørende dagligt værn mod UV-stråler og solskader. Den er let at fordele, absorberes hurtigt og fungerer fint under makeup. Og prisen betyder, at du får brugt nok.