Dagcreme

En god dagcreme skal levere på flere punkter; den skal give godt med fugt, føles behagelig på huden og fungere godt under makeup. Derudover har vi nok hver især nogle særlige ønsker, så som økologisk indhold, SPF eller farve. Vi har bestræbt os på at have et sortiment, hvor alle præferencer kan opfyldes! 

36 varer

Faldende orden
pr. side

Sådan vælger du den rigtige dagcreme

Hvis man går op i sin hudpleje, er det en skøn og indbydende opgave at vælge en god dagcreme. Huden i ansigt og på hals, nakke og bryst bliver udsat for lidt af hvert igennem en dag, så dagcremen skal levere hele pakken, så din hud er godt passet på. Og som med al anden hudpleje, så er det en stor fordel at kende sin hud godt og vide, hvad man har brug for.

Temmelig forsimplet sagt, så føles tør hud stram og irriteret og får let tørhedslinjer. Fedtet hud vil skinne og have tendens til store porer og tilstopninger. Sart hud føles ømfindtlig og reagerer let på påvirkning udefra, f.eks. temperaturer eller produkter med meget aktive ingredienser. Normal hud gør ikke særligt væsen af sig, er som regel nem at passe og har ikke så megen brug for specialpleje.

 

 

Din hudtype bestemmer – eller hvad?

I virkeligheden kan man let stirre sig lidt blind på de klassiske hudtyper og måske føle, at man ikke rigtig passer ind nogen steder 100 %. Og det kan du meget vel have ret i! Vores hud er jo ikke computerprogrammeret og du kan sagtens være en blanding af forskellige hudtyper, eller have skiftende behov afhængig af tidspunkt på året, fase i livet eller på grund af ting som stress, graviditet, sygdom og så videre.

Humlen er at få fundet en dagcreme, som du føler passer godt til dig. Billig eller dyr, fed eller let, duftende eller parfumefri, fugtende eller nærende, talgregulerende eller rig på fedtstoffer…. Undertegnede har pt. tre varianter i rotation, som udskiftes i henhold til humør, hudfølelse og vejr. Åhh, jo og jeg har også en med ekstra høj SPF. Og en med farve. Og en med begge dele. Og en der er helt eminent under makeup… Hvis du er heldig nok at finde en dagcreme, som passer til dig året rundt, så er du på den grønne gren. Andre vil måske foretrække at have lidt at veksle med.

 

Bliv ven med ingrediens-listen

Visse ting passer virkelig godt ind i en dagcreme. Og visse indholdsstoffer kan det være en god idé at reservere til sin aftenrutine.

Det er eksempelvis retinyl palmitate, som du blandt andet finder i ACTI-VITA serien. Du kan sådan set sagtens bruge A-vitamin i dagtimerne, men nogle mennesker kan godt opleve at huden reagerer lidt følsomt på A-vitamin af en vis styrke og derfor kan det være godt at reservere den til om aftenen, hvor huden ”har fri” fra sol, makeup, forurening osv. Cremer med eksfolierende indhold er også oplagte natteravne, igen fordi det giver huden mulighed for at nyde godt af de aktive ingredienser, uden at blive kompromitteret af UV-stråling.

I din dagcreme er det oplagt at kigge efter masser af antioxidanter, som bekæmper frie radikaler forårsaget af sol, forurening, stress osv. Så skal der være masser af fugt i en dagcreme, meget gerne noget fugtbindende fedtstof af en art. Og allerhelst noget SPF, hvis det skal være rigtig godt. SPF’en kan også kommes på bagefter, hvis din favorit ikke indeholder det.