Ansigtsmasker til fedtet hud

Fedtet hud opstår, når huden er lidt for gavmild i produktionen af talg, et fantastisk naturligt smøremiddel, som holder huden blød og smidig, gør den vandskyende og udsætter rynker og tørhedslinjer. Men altså, det kan jo også betyde grove porer, tilstopninger og bumser. Og her kan en god ansigtsmaske faktisk hjælpe med at regulere produktionen af talg og rense porerne, så huden fremstår mere mat, frisk og fin.

5 varer

Faldende orden
pr. side

Giv fedtet hud et lille kram

Fedtet hud har mange fordele. Den er meget bedre end tør hud til at opretholde en smidig overflade, fordi den sørger for at smøre sig selv. Talgen som produceres i talgkirtlerne i porerne, er en fantastisk naturlig creme, som betyder at huden er vældig godt beskyttet mod udtørring og mod indtrængning af forskellige skadelige stoffer udefra.

Men, huden kan have en tendens til at producere mere talg end der er brug for, hvilket resulterer i en skinnende overflade, tydelige porer især i T-zonen og en øget risiko for tilstopninger og bumser. En rigtig god ansigtsmaske kan, sammen med et lille veludvalgt sortiment af hudpleje, gøre en stor forskel i hudens ubalance. For hud, der fedter, skal ikke have krasse sæber, udtørrende tonics eller størknende lermasker. Den skal have kærlighed…

 

En god maske skal tilføre lige så meget som den fjerner

Tiden er lidt løbet fra de mere gammeldags lermasker, som størkner fuldstændig på huden, så den nærmest drysser. Dels føles det ikke rart med den knasende fornemmelse i ansigtet og dels har selv fedtet hud ikke nogen særlig fordel af at blive udtørret fuldstændig. Ler har masser af gavnlige funktioner og der er fin fornuft i at lade det fintmalede ler trækker overskydende fedtstof og snavs ud af porerne. Masken kan bare også sagtens tilføre huden både fugt og næring, samtidig med at den fungerer talgregulerende.

Og det er faktisk en relativt vigtig del af plejen af den fedtede hud – hvis man udpiner den, så risikerer man at stresse den, så den producerer endnu mere talg for at beskytte sig selv. Så tænk på det på denne måde; din hudpleje skal tilføre huden lige så meget som den fjerner. Det kan være i form af fugt, antioxidanter, vitaminer, dulmende ingredienser eller næring fra f.eks. planteolier. Og jo, fedtet hud har også glæde af at få næring tilført. Det hele skal være i balance.

 

En fedtet hud er ofte også en tørstig hud

Langt de fleste hudtyper er lettere drikfældige, hvis de får lov. Du må meget gerne sørge for, at din fedtede hud bliver fyldt til randen med fugtgivere og fugtbindere. Det kan i visse tilfælde skrue ned for talgproduktionen – simpelthen fordi huden prøver at ”fugte” sig selv ved at producere mere talg. Så derfor: rens, fugt, mere fugt, maske, creme. Fugt mists, vandede serummer, essenser osv. skal på først – og brug gerne nok, også dagen igennem. Forsegl fugten med noget fugtbindende i form af fedtstof, glycerin eller lignende. Så undgår du afdampning.

 

En maske, der kan det hele

Find dig en maske, som både hjælper dig af med overskydende hudfedt og som tilfører fugt og næring, så huden slapper af og bliver bedre til at balancere sin talgproduktion mere hensigtsmæssigt. Vores udbud af ansigtsmasker er udvalgt således, at der både er masker på tube, hvor der er til mange gange – og såkaldte sheet masks, som er virkelig lækre, når det skal være nemt!

True Delight har lavet B’Matt Line Mask, der er naturligt talgregulerende og mindsker synligheden af dine porer. Den fugter huden med aloe vera, rosenvand og glycerin, mens arbutin, zink og lermineral forbedrer hudens udseende og sundhed. True Delight serien er økologisk.

LCNs Regenerating Luminous Mask indeholder kaolin, en type ler, som suger fedtstof til sig, så huden fremstår fin og klar i tonen. Masken indeholder mælkesyre og carbamid, som polerer hudens overflade og gør den mere jævn og glat. Hyaluronsyre tilfører fugt og glycerin binder fugten, så huden føles blød og fugtmættet.

Deep Clean Infusion Mask fra MONTEIL er en sheet mask med salicylsyre, som renser ned i porerne og tilfører huden masser af fugt og næring takket være bl.a. agurkeekstrakt og avokadoolie. En virkelig lækker maske, når det gerne må være ekstra nemt at pleje fedtet hud.