Ansigtsmasker til mænd

Stram i betrækket? Tør og rødmeramt hud? Eller måske en bums hist og hér og tydelige porer på næsen? En god ansigtsmaske, som du vælger ud fra dine behov, kan være et supergodt skridt på vejen til en ansigtshud i bedre balance. Du finder vores favoritter lige her!

12 varer

Faldende orden
pr. side

Ansigtsmasker til mænd er andet og mere end scrubs

Opfattelsen af mænds hud er ofte, at den er tykkere, grovere og kan behandles lidt mere hårdhændet. Det er der imidlertid ikke nogen grund til! Mænds hud har lige så meget gavn af pleje, omsorg og nænsomhed som alle andres og ansigtsmasker til mænd er meget mere end simple cremer med grove korn til at skrubbe ansigtet.

Ansigtsmasker er oplagte til at give tør, træt eller rødmende hud en solid mængde pleje, ro og næring. I de fleste tilfælde får du en pakkeløsning, hvor fugt, fedt og gode vitaminer er samlet i én maske. Og man kommer rigtig langt med en god ansigtsmaske tilpasset hudens behov en gang om ugen. Så får man fyldt depoterne i hudens øverste lag op, og så har man et virkelig godt udgangspunkt for resten af sin hudpleje.

 

Lidt, men godt

Der er ingen grund til at bruge lang tid på sin hud hver dag, hver uge. Man må meget gerne, hvis man nyder det, hygger sig og det gør en glad! Men en lillebitte indsats kan række virkelig langt, hvis udgangspunktet er lidt bodyshampoo under bruseren.

Huden er jo ret genialt indrettet og sørger selv for en vis mængde smøremiddel i form af talg/hudfedt, som produceres i porernes talgkirtler. Men især varme bade skyller størstedelen af fedtet væk og gør huden sårbar i forhold til udtørring og andre gener. Derfor er der rigtig god fornuft i at tilføre en lille smule fugt og fedtstof med jævne mellemrum. Den ultraskrabede version er en dagcreme med SPF. Men hvis man vil gøre lidt mere ud af det, så er en mild rens beregnet til ansigtet, en god dagcreme med SPF og en creme til natten rigtig fint! OG så kan man jo snige en maske ind en gang ugentligt.

 

Hvad skal du vælge?

Tja. Det kommer an på, hvad du kan lide og har lyst til. En såkaldt sheet mask er mega-nem, fordi du lægger den tynde stofagtige maske til rette på ansigtet, lader den virke i 10-20 minutter og kasserer den. Ingen smøren, ingen vasken, ingenting. Til gengæld er prisen lidt højere end ved masker på tube, fordi du der får til mange flere gange. Cremede masker med fugt eller næring kan enten kommes på huden med pensel eller med fingrene. Overskydende maske kan i øvrigt fint bruges på halsen eller hændernes overside, som også tit er tør og påvirket af vejr og vind.

 

Sådan bruger du en ansigtsmaske rigtigt

Inden du bruger din ansigtsmaske, er der nogle små indledende øvelser, som gør udbyttet af masken større. Sørg for at huden er vasket først, gerne med en mild rens, som egner sig til ansigtet, hvor huden lettere tørrer ud end på kroppen. Dup huden tør med et rent håndklæde og læg masken på. Når huden er ganske let fugtig, kan den lettere absorbere alle de gode ting i masken. Smid meget gerne benene op og slap af i den tid masken trænger ind, 10-20 minutter. Så får hele seancen endnu en yderst velgørende dimension!

Når trækketiden er slut, pilles en sheet mask bare af og kasseres. Massér det resterende produkt ind i huden – done! Slut af med creme. Har du brugt en crememaske til tør hud, kan du tørre overskydende produkt af med en fugtig klud, undlade at skylle efter og måske slutte af med lidt creme. En mere lerholdig maske til uren hud skal opløses med lunt vand og skylles af. Afslut med creme, måske ovenpå et lille pift face mist, der genfugter huden efter den talgregulerende maske.

 

Vores bedste bud

Fugt! Prøv True Delights Hydro’Range Line Mask, som fugter huden og mindsker tørhedslinjer og en strammende fornemmelse. Den indeholder orangeblomstvand, glycerin og nærende olier fra avokado og macadamianød.

 

Næring! En lækker cremet og blød sag fra MONTEIL er ACTI-VITA Perfect Complexion Mask, der giver huden masser af velgørende pleje i form af kamilleekstrakt, glycerin, panthenol, allantoin, aloe vera, peptider, jojobaolie og meget mere.

 

Fedtet hud! Regenerating Luminous Mask fra LCN polerer hudoverfladen med blid mælkesyre, mens kaolin-ler trækker overskydende fedt og snavs ud af porerne. Glycerin og hyaluronsyre fugter huden og binder fugten, så huden fremstår blød og fugtmæt.

 

Skal det være nemt? Vores tre Sheet Masks fra MONTEIL er målrettet hud der har brug for henholdsvis fugt, næring eller udrensning. Vælg mellem Moisture Boost, Comfort Boost eller Deep Clean, afhængigt af dit behov.