Ansigtscreme uden parfume

Der kan være flere grunde til at du ønsker en ansigtscreme uden parfume. Måske føles din hud sensitiv? Måske er der parfumeallergi i familien? Måske vil du gerne minimere din egen risiko for at udvikle parfumeallergi?

Duftstoffer i hudpleje er et omdiskuteret emne og med god grund. Nogle af os har følsomme næser og hvis alt fra mascaraer og neglelak til ansigtscreme og læbepomade dufter af parfume, så kan det samlede indtryk være ganske voldsomt, hvis man har en sart næse. Og nej-sigerne har en fin pointe. Der ER jo ret beset ikke nogen tungtvejende grund til, at en creme der skal blødgøre tørre kinder og fine linjer også skal have en duft. Parfumefri cremer virker lige så godt som cremer med duft!

8 varer

Faldende orden
pr. side

Er duft i min ansigtscreme farligt?

Der er masser af mere eller mindre markante holdninger til duftstoffer i hudplejeprodukter og ansigtscreme – men faktum er, at det er en rigtig dårlig forretningsstrategi at putte noget i sine varer som den menneskelige organisme ikke kan tåle eller tager decideret skade af. ”Alt med måde” er en fin tommelfingerregel at gå frem efter. Hvis din creme dufter, så kan du måske bruge en duftfri shampoo, læbestift og hårlak? Som udgangspunkt er der ikke grund til at være bange for duftstoffer i skønhedsprodukter, men hvis du hud eller din næse er særligt sart eller følsom, så kan det være tilrådeligt at spare på – eller helt udelukke – parfume og andre duftstoffer.

 

Duft skal være frivilligt

Uanset dine bevæggrunde, så er det helt reelt at fravælge duft i sin ansigtscreme. Hos Veluni er vi vilde med det og synes det tilføjer en lækker sensorisk oplevelse, men folk er forskellige, heldigvis! Derfor har vi et lille lækkert udvalg af duftfri produkter, så du kan pleje og beskytte din hud uden brug af parfumestoffer. Og da folk med følsom hud og sensibel lugtesans ofte også har en lav sol-tolerance, er det jo godt, at to af produkterne indeholder SPF!

 

Naturlig duft er også parfume!

Det kan være fristende at udskifte syntetisk fremstillet parfume med æteriske olier, som typisk er blevet brandet som værende mere ”naturlige”. Og for nogle af os er det lækkert at veksle mellem klassisk parfume og enkle æteriske olier. Det er bare rigtig vigtigt at huske på, at en parfumeallergiker vil have samme reaktion på begge produkter. Duft er duft og æteriske olier er potente sager, som skal bruges med omtanke.

Vores fine lille serie fra True Delight er økologiske, har et højt indhold af naturlige ingredienser og er ikke tilsat parfume. De dufter mildt og dejligt, men duften stammer fra de planter, som er brugt i produkterne. Hvis du har lyst til at tjekke dem ud, finder du dem her.