Ansigtspleje

Er ansigtspleje en del af din rutine? Huden i ansigtet har stor betydning for vores velvære. Den skal først og fremmest føles godt og være blød, gennemfugtet og gerne være uden svie, irritation og udbrud. Al hud er forskellig og det er vigtigt at huske, at mediernes redigerede marcipanhud som regel er forbeholdt retoucherede modeller og børn under ti...

Læg vægt på god hudkvalitet! Det vil sige fornuftig rens, masser af fugt, næring og solfaktor. Når hudkvaliteten er god og du er godt tilpas, så er rynker eller en plet hist og her bare tegn på, at du er menneskelig! Du finder alle de gode produkter og det lækre grej, lige her.

Varer 1-72 af 165

Faldende orden
Side
pr. side

Vi elsker dit fjæs!

Hos Veluni har vi et blødt punkt for ansigter, der fortæller en historie... Rynker og linjer, pigmentering, vejrbidte kinder og ar, der har minder knyttet til sig. Det er de detaljer der gør, at du er dig. At folk genkender dig. Hvis vi alle var marcipanfarvede og glatte som lagener, så ville vi være svære at skelne fra hinanden. Og gadebilledet ville være langt mere kedeligt at se på.

Og netop fordi vores ansigter er forskellige, har huden ofte brug for forskellig ansigtspleje. Fra menneske til menneske, men også fra alder til alder, livsfase til livsfase. For én ting alle disse ansigter og hudtyper har til fælles, er som regel ønsket om rigtig god hudkvalitet. Hud, der er velnæret og smidig, sund og modstandsdygtig. Små porer. Bløde linjer. En jævn hudtone med en fugtmættet, lysreflekterende glød.

 

Lad ansigstpleje blive dagens lækreste rutine

Spørger du os, så skal ansigtspleje først og fremmest føles godt. Det skal være en behagelig pause, hvor berøring, selvomsorg, pleje, lækre konsistenser og blide dufte smelter sammen og giver sjæleligt plus på kontoen. Den optimale ansigtspleje for dig er dén, du har lyst til at lave og som bliver en dejlig rutine du slet ikke tænker over. Ligesom tandbørstning og motion, så er vedholdenhed en afgørende faktor. Solcreme virker ikke, hvis du kun bruger det en gang om måneden. Sådan er det også med rens, toner, massage og mange andre dejlige ting, der kan være en del af din ansigtspleje.

Ansigtspleje – lidt, men godt

En god rutine behøver ikke indeholde et væld af produkter og ti forskellige trin – medmindre du har lyst og det gør dig glad! Og vi kender nok alle sammen et menneske, for hvem ansigtspleje er et ukendt fænomen, der måske begrænser sig til en smule solcreme på sommerferien. Men har man lyst til lidt mere end det absolutte minimum, så kommer man alenlangt med ganske få produkter og lidt omhyggelighed.

Du kan faktisk klare jobbet med tre trin; rens, fugt, SPF. Om aftenen bytter du SPFen ud med en nærende natcreme med lysnende, beroligende eller nærende indholdsstoffer, alt efter dine behov. Færdig!

Barrierepleje er nr. 1

Vi glemmer det ofte, men huden har faktisk en livsvigtig funktion. Den holder sammen på alt det vi har indeni, men den holder også en masse ting ude, som ellers kunne gøre os betydelig skade. Svampesporer, bakterier og virus, stød, slag, skidt, snavs, forurening og UV-bestråling er nogle af de ”skurke”, som huden beskytter os imod efter bedste evne.

En kompromitteret hudbarriere er først og fremmest irriterende og kan være smertefuld. Hud, der udtørrer, klør og får røde pletter eller små sprækker, hvor vand og produkter svier ved kontakt. En hud med store gener skal altid tilses af en hudlæge, men ofte vil mindre gener kunne afhjælpes ved at få styr på en god ansigtspleje, som genopretter hudbarrieren.

Start med at rense BLIDT. Ingen skrappe sæber, skrubbekorn eller hidsige tonics. Tænk næring ind i din rens. Eller brug en blød klud. Og tilfør altid huden mere end du fjerner. En hud i nød er ofte en hud der ”sulter”. Pas på med fedtforskrækkelsen. Kombineret med masser af fugt er fedt en fremragende måde at beskytte huden, styrke barrieren og gøre overfladen smidig og lækker.

Ansigtspleje til mænd - og kvinder

Her er ganske enkelt ikke grund til at lave to separate afsnit. Basalt set er hud bare… hud. Man kan sagtens dele produkter med mænd, børn, bofæller osv.! Det sparer både penge og plads på badeværelseshylden. Det kan naturligvis være en god idé at tage højde for, om I har forskellige behov i ansigtsplejen, da en meget fedtet og grovporet hud kan have glæde af indholdsstoffer, som kan være for meget for eksempelvis en tør hud.

Ansigtspleje til mænd består, præcis ligesom ansigtspleje til kvinder, af rens, fugt og SPF samt eventuelt en god natcreme. Det kan imidlertid være nødvendigt at tage hensyn til, at mænd kan have lidt tykkere hud, lidt grovere porer og desuden kan have skægvækst, som kan gøre visse produkter mere eller mindre velegnede.