Rens til uren/fedtet hud

Hjælp fedtet hud til at komme i ro og balance. Vælg en mild og skånsom rens, der kan dæmpe talgproduktionen og give huden optimale betingelser for at talgproduktionen reguleres og dine hudplejeprodukter har bedre muligheder for at have en effekt. 

5 varer

Faldende orden
pr. side

Slut fred med fedtet hud

Der er lige et par vigtige ting, vi skal fastslå, hvis du har fundet herhen, fordi du gerne vil finde et godt renseprodukt til hud, der skinner, føles fedtet og har tendens til tilstopninger.

1: Din hud er IKKE uren. Hud opfører sig forskelligt, vi har forskellige gener og i dit tilfælde har du - af den ene eller den anden årsag - talgkirtler, der producerer mere fedtstof end mine gør. Det betyder ikke at din hud er uren. Den er bare bedre til at smøre sig selv indefra og beskytte sig mod udtørring. 

2: Fedtet hud har lige så megen brug for kærlighed og ømhed som tør hud. Den skal ikke pines og plages med skrappe sæber, skrubbekorn og svidende skintonics. Så går den i panik og producerer endnu mere talg.

3: Fedtet hud har brug for plejende og nærende produkter, selvom den er dygtig til at smøre sig selv indefra. Det nytter ikke at udsulte den for fugtighedscreme, f.eks. Jo bedre den plejes, jo mere vil den med tiden skrue ned for overproduktionen af fedtstof.

Så fik vi det på plads.

 

Se også:

 

Fordelene ved fedtet hud (jo, de findes!)

Produktionen af fedtstof i porernes talgkirtler er ikke noget, naturen har fundet på, for at vi skal have noget at vaske af om aftenen. Talgen er en supervigtig del af hudens egen beskyttelsesmekanisme – en genial substans, der smører huden, holder den smidig, gør den vandskyende og giver den en regnfrakkeeffekt i forhold til væske, kemikalier, støv, forurening, Uv-stråling og meget mere.

Så for det første er du udstyret med en hud, der gør alt hvad den kan for at passe godt på dig. (Forbehold: taler vi om akne, så er sagen en anden. Her er det en god idé at gå efter produkter målrettet specifikt mod overvækst af aknebakterien, meget gerne i samarbejde med en kosmetolog eller en hudlæge.)

For det andet, så holder hud med en forhøjet fedtproduktion langt bedre på fugten, end huden på tørre frøskaller, så som undertegnede. Det betyder i praksis, at afdampningen af hudens fugt er langt mindre, smidigheden er bedre og tørhedsrynker udsættes meget længere end for folk med tør hud. Så din talgproduktion er faktisk naturens rynkecreme!

 

Kærlig pleje begynder med rens

Når du vælger et renseprodukt til fedtet hud, så kan du med fordel kigge efter BHA, også kaldet salicylsyre. BHA er fedtopløseligt og kan derfor trænge ned i porerne og fjerne overflødeligt talg og tilstopninger. Der er også gode resultater at hente ved brug af milde syrer så som mælkesyre eller glykolsyre. De polerer nænsomt hudens overflade, så du fjerner de døde hudceller, der sammen med talgen kan tilstoppe porerne og give bumser.

Det er en rigtig god idé at lade produkter med aktive ingredienser hvile på huden i 30 sekunder, så syrerne får tid til at trænge ind i huden og gøre nytte, inden du vasker dem af.

 

Det rette valg til fedtet hud

ICE Super Sensitive Micelle Cleansing Foam er et fantastisk bud på et renseskum, som kan det hele. Salicylsyre renser ned i porerne, carbamid polerer de døde hudceller væk og glycerin sørger for at binde fugt i huden, så den ikke tørrer unødigt ud.

Refining Skin Cleansing Gel fra LCN er tilsat carbamid og mælkesyre, som effektivt fjerner døde hudceller og forhindrer tilstopninger. Pamthenol beroliger huden og glycerin holder den blød og smidig.

HYDRO CELL Refreshing Face Tonic plejer huden med vitaminer og mineraler fra havvand og algeekstrakt og har en talgregulerende effekt, så uden fremstår gennemfugtet, mat og frisk.