Øjencreme

Tag dig lidt ekstra kærligt af dine øjenomgivelser - det er ofte der træthedstegn viser sig først. Det er en god idé at vælge en øjencreme som giver en masse fugt og næring til huden. Og som samtidig danner en god base for concealer, hvis du har brug for at dække mørke rander. Det vigtigste overhovedet er, at du finder én som du kan lide at bruge. Den gør som bekendt ingen nytte på hylden...

14 varer

Faldende orden
pr. side

Øjencreme – en lille hjælper med stor effekt

Øjencreme er en lille, men meget omdiskuteret, ting i hudplejerutinen. For er man egentlig NØDT til at have en øjencreme…? Næh! Det er man ikke. Hvis du har en fugtighedscreme, dagcreme eller natcreme, som du er superglad for, så kan du sagtens bruge den helt ind omkring øjenomgivelserne med gode resultater.

Det vigtigste er, at du passer rigtig godt på huden omkring øjnene med produkter du kan lide.

Øjencremen kan imidlertid have nogle kvaliteter, som passer særligt til øjenområdet, og derfor kan der være god mening med at have en lille ekstra krukke eller tube, som er lavet specifikt til dine behov.

 

Øjencremens opgaver

En god øjencreme opfylder som regel et eller flere af følgende kriterier: den skal give masser af fugt. Den skal tilføje næring og glød til den sarte og fine hud omkring øjnene. Og så må den meget gerne have en opstrammende effekt, både på kort og lang sigt, da det tit er ved den tynde hud omkring øjnene de første rynker viser sig.

Øjencremer kan sædvanligvis godt indeholde mere fedtstof end f.eks. en almindelig dagcreme til hele ansigtet. Både fordi huden omkring øjnene har færre talgkirtler og derfor ikke selv producerer så meget fedtstof og fordi det ikke betyder så meget at creme efterlader en lidt skinnende overflade, når det kun drejer sig om et lille område. Fedtstoffet vil reflektere lyset, hvilket oveni købet kan skabe en illusion af et lysnet øjenparti. Det kan være ønskværdigt, hvis man er plaget af mørke øjenomgivelser.

 

Friskere øjenomgivelser - sådan

Som nævnt tidligere, så giver det ingen mening at købe en øjencreme, som bare kommer til at samle støv på hylden. Så der er god fornuft og økonomi i at gøre sig klart, hvad man ønsker sig af en øjencreme. Og ikke mindst hvad det er realistisk at forvente.

Lad det først være sagt: velplejet, velnæret og glad hud vil altid se sundere og friskere ud. Men det er ikke muligt for en øjencreme alene at udslette alle spor af søvnmangel, stress, alder, solskader osv. Der skal benhårde rutiner til, en virkelig god concealer og måske et eftersyn af livsstilen (ikke mindst søvnmønsteret), hvis der skal ske mirakler… Alligevel hører øjencreme til vores ”nice to have”-sortiment på vores egne badeværelseshylder. Fordi det føles som en lille ekstra hjælper i kampen mod rynker, mørke rander og hævelser. Ikke mindst, når der er tid til at bruge det som øjenmaske eller cremen har været i køleskabet!

 

Det rigtige valg – og det bedste tip!

En virkelig god øjencreme, som både leverer fugt, næring og a-vitamin, som mindsker rynker, er ACTI-VITA Enriched Eye Creme ProCGen. Blødgørende glycerin, dulmende panthenol og retinyl palmitate gør denne creme til den oplagte makker på badeværelset, hvis du vil modarbejde alderstegn.

Wonder Eye Cream er en lækker lille treenighed af fugt, næring og en opstrammende effekt fra troldnød. Dufter mildt og dejligt og fungerer rigtig godt under makeup.

LCN har lavet en virkelig gedigen lille øjencreme Calming Eye Repair Cream, som kombinerer fugtbindende glycerin, barrierelappende lecithin, overfladepolerende mælkesyre, fugtforseglende squalane og fugtbindende hyaluronsyre. Passer til alle hudtyper.

TIP: Vidste du, at du let kan få effekten af en øjenmaske med din favoritøjencreme? Du skal bare bruge vores siliconepads og en gavmild mængde af dit yndlingsprodukt til at give fugt og næring.

Sådan gør du: Læg en lille mængde produkt under øjnene – brug lidt mere end ved en almindelig påføring, men ikke så meget at du kan se produktet tydeligt på huden. Det er ingen grund til produktspild. Derefter lægger du siliconepads over produktet og lader det trænge ind i 10-15 minutter. Fjern nænsomt padsene og massér det overskydende produkt forsigtigt ind i øjenomgivelserne. Effekten fra en øjenmaske – uden ekstra omkostninger! Hos Veluni elsker vi at bruge ICE Super Sensitive Eyes til dette lille fif.