Ansigtscreme til kvinder

Hvis du er kvinde og har en ansigtscreme stående i dit badeværelse, så har du en ansigtscreme til kvinder. Der er ikke nogen ingredienser, konsistenser, dufte eller funktioner som mænd eller andre har monopol på. Det essentielle er, at du har en ansigtscreme, som du kan lide at bruge, for den gør absolut ingen gavn, hvis den bare står på hylden og samler støv.

Der kan være ting ved din ansigtscreme, som har tiltalt dig, udover indholdet. Farven på krukken eller tuben, måske. Måske en anbefaling fra en veninde, søster, kollega eller mor. Måske en dejlig duft, en indbydende konsistens eller noget så banalt som virkelig effektiv og appetitvækkende markedsføring.

34 varer

Faldende orden
pr. side

Kvinders hud er fantastisk

Vores hud passer på os, beskytter os mod indtrængen udefra af bakterier med mere – og den holder på fugt og fedtstof, så vi rent evolutionært, ikke har brug for at smøre produkter i hovedet. Men vi bliver ældre og ældre, sundere og sundere, og vores hud, som måske er skabt til at være sund og rask i 40-50 år skal pludselig på en meget længere rejse. Hos Veluni satser vi på at blive 100 og derfor er der rigtig god mening i at passe på ansigtshuden, så vi holder solskader, rynker, pigmentering, karudvidelser osv. lidt i ave.

Kvinders hud i ansigtet er generelt lidt tyndere end mænd – og så har de fleste af os ikke nævneværdig skægvækst. Hvis hårvækst i ansigtet er en udfordring, så har huden ofte godt af lidt ekstra pleje, hvis hårvæksten fjernes. Det åbner porerne/hårsækkene og gør dem lidt sårbare og visse hårfjerningsmetoder kan være lidt skrappe ved hudbarriere. Så følg op med et nærende og barrierelappende produkt.

 

Hvilken ansigtscreme skal jeg vælge?

Du skal vælge den der gør dig glad og som du ikke kan vente med at smøre i ansigtet, efter rens, morgen og aften. Duft eller ej, økologisk eller ej, certificeringer eller ej… Det er fuldstændigt op til dig og dine præferencer. I Velunis team er vi kun interesserede i, at huden efterfølgende føles blød, fugtmættet og barrierebeskyttet. Det vil sige, at vi leder efter ansigtscreme, som indeholder gode fugtgivere fra eksempelvis planteekstrakter samt fugtbindere som eksempelvis glycerin eller planteolie.

Start med at mærke og kigge på din hud. En fedtet hud og en knastør hud har forskellige behov og skal hjælpes på lidt forskellige måder. Hvor en fedtet hud måske kan nøjes med en meget let lotion, vil den tørre hud have godt af noget næringsgivende og fugtforseglende fedtstof ovenpå.

 

Se også:

 

Særlige behov

Hudlidelsen rosacea, som er kendetegnet ved rødme på pande, kinder og næse, en brændende og stikkende fornemmelse samt knopper og bumser, er en kronisk betændelsestilstand i huden. Den er overrepræsenteret hos kvinder, til gengæld er den ofte værre hos mænd. Her kan Rosalique 3-i-1 Anti Rødme creme være en fantastisk hjælper, fordi den dækker rødmen, dæmper inflammationen og beskytter på lang sigt.

En anden faktor, som kan spille ind i kvinders hud, er overgangsalderen, hvor huden som regel bliver mere tør og næringskrævende, men også kan finde på at begynde at fedte og lave tilstopninger og bumser. Her må du igen mærke og kigge på huden og vurdere om du skal have mere eller mindre fedt og næring ind i din hudpleje.