Ansigtscreme til tør hud

I kategorien her finder du de bedste ansigtscremer mod tør hud. Hvis du er interesseret i at læse mere om, hvordan du bedst bruger produkterne, kan du scrolle ned i bunden af siden.

I bunden af denne side finder du nærmere rådgivning om hudpleje til tør hud. Vi tilbyder også dagcreme til tør hud, natcreme til tør hud, ansigtsrens til tør hud og ansigtsmasker til tør hud.

24 varer

Faldende orden
pr. side

Vigtigt at vide om tør hud

Tør hud er vi mange, der plages af. Heldigvis er det faktisk let at gøre noget ved og få fyldt hudens lag godt op med masser af fugt og næring. Men det kræver lidt forberedelse.

Kender du fornemmelsen af at prøve at tørre vand væk med et helt nyt håndklæde eller viskestykke? Det kan næsten ikke lade sig gøre! Stoffet føles nærmest vandafvisende, frem for absorberende. Eller tænk på jorden, efter lang tids tørke. Hvis man vander, vil jorden nærmest afstøde vandet, som lægger sig i perler på overfladen og har svært ved at trænge ned.

Et legemes evne til at absorbere væske afhænger af emnets permeabilitet, dets gennemtrængelighed. Tør hud har en lav permeabilitet og derfor skal der lidt indledende øvelser til, for at din tørre hud kan få det fulde udbytte af dine produkter.

Og HUSK i øvrigt på; hud, der skaller, skal ikke eksfolieres!! Den skal smøres, hjælpes og passes. Den er i nød og har ikke brug for, at vi farer frem med skrappe peelinger og skrubbehandsker.

 

Har du tør hud?

Tør hud er lidt et dobbeltbegreb. Du kan både have en tør hudtype, i så fald er det noget du er født med. Hudtypen mangler i virkeligheden fedt/olie, som kan holde på fugten i huden. Du kan også have eksempelvis en normal eller kombineret hud, med tendens til at tørre ud. Så er der tale om dehydrering.

Tør hud, uanset årsag, er ofte kendetegnet ved, at den føles som om den strammer, hvis du har vasket huden med vand. Varmt vand ”smelter” fedtstoffet på huden og vasker det væk, og når vandets på huden så aftørres eller fordamper, så føles huden stram i betrækket. Tør hud kan rødme og skalle let, klø og i værste fald krakelere i små sprækker, som gør ondt og svier ved kontakt med vand og visse produkter.

Tør hud er kompromitterende for din hudbarriere, som udover at holde din hud smidig, ensartet og pæn at se på, også beskytter dig mod potentielle skadeforvoldere i dit miljø. Bakterier, vira, snavs, støv, røg, forurening osv. holdes ude af en intakt hudbarriere. En kompromitteret hudbarriere er langt mere modtagelig for bl.a. infektioner end en velnæret og smidig hudbarriere.

 

Øg hudens modtagelighed for fugt

Tilbage til eksemplet med håndklædet og jordoverfladen. For at gøre din hud modtagelig for den hudpleje, der skal genoprette fugtbalancen og hudbarrieren, så skal huden ”gødes” først. Den skal være gennemtrængelig. Det gør du IKKE ved at peele døde hudceller af med krasse produkter eller mekanisk eksfoliering. Huden skal åbnes op med tyndtflydende ”døråbnere”, eksempelvis fugt mist, en mild toner, essence eller vand. Fidusen er at fugte huden midlertidigt, så det, du efterfølgende smører på ikke fordamper eller ligger ovenpå huden.

 

Velunis anbefaling til hudplejerutine

Rækkefølgen er altafgørende! Tyndtflydende inderst og det mest fedtholdige produkt yderst. Tænk på det fedtholdige produkt som en forseglende cellofan, der holder fugten fanget i huden. Et Veluni-bud på morgenrutine og aftenrutine til tør hud kunne se sådan ud:

MORGEN.

  1. Vask ansigtet med lunt eller køligt vand, evt. brug vaskeklud. Hvis du vil bruge et produkt, så vælg en nærende balm eller cleansing milk.
  2. Fugt huden med en face mist, gerne en med antioxidanter, planteekstrakter eller fugtbindende glycerin.
  3. Fyld mere fugt og målrettet pleje på med et serum til tør hud. Kig efter beroligende, fugtgivende og nærende indhold.
  4. Forsegl fugten med et næringsrigt produkt, gerne en ansigtscreme med gode fugtbindere, fedtstoffer fra planter og allerhelst med SPF.
  5. Slut af med SPF, hvis din dagcreme ikke indeholder solfaktor.
  6. Hvis du synes huden skinner lidt for meget, så brug en stor blød makeuppensel og mattér kinder, næse, pande og hage ganske lidt med en god pudder.

 

AFTEN.

  1. Rens makeup, creme, SPF og dagens støv og forurening af med en nærende cleansing milk, en fed rense balm eller en micellar water. Lav eventuelt dobbelt rens, hvis huden er meget snavset eller du bruger megen makeup.
  2. Derefter kan du sagtens bruge både face mist og serum fra om morgenen. Medmindre du ønsker at tilføje andre aktive stoffer i din hudpleje, som der ikke er plads til i dit morgenritual. Mange bruger eksempelvis antioxidanter eller C-vitamin om morgenen og A-vitamin om aftenen. Det er op til dig!
  3. Når huden er tanket godt op med fugt og aktive ingredienser, er det tid til natcreme. Kig efter produkter som indeholder nærende planteolier og andre gode fugtbindere, f.eks. shea smør, lecithin, glycerin, sodium hyaluronate eller squalane.