Selvbruner

Selvbruner er et fantastisk eksempel på et produkt, der - når først man har lært det at kende - bliver en naturlig og uundværlig del af manges badeværelsesritualer. De fleste af os ser simpelthen bare lidt mere friske ud med lidt solgylden glød i ansigtet og på kroppen. Selvbruner giver lige lidt ekstra glød i kinderne og ensarter hudtonen, så huden ser sund og naturlig ud. Vælg din favorit lige her!

13 varer

Faldende orden
pr. side

Dén der glød, uden solskader

Fine brune ben eller lidt ekstra glød i kinderne? Markant og øjeblikkelig forskel eller gradvis varmere hudtone? Selvbruner er for alle, der gerne vil have hudtonen varmere og mere solkysset, uden at skulle eksponeres for solens skadelige stråler. Men det er en smagssag, hvorvidt huden skal blive tydeligt mørkere eller om man mere er til den næsten umærkelige forandring fra bleg til gylden.

Fælles for de fleste af os er, at vi ser lige en kende mere sunde og friske ud, hvis huden ikke er helt gennemsigtig og bleg. Der er naturligvis nogen, for hvem det ultrablege look er både smukt og sofistikeret at se på. Men undertegnede er bestemt ikke en af dem… Heldigvis findes der selvbruner og vi er oveni købet i den lykkelige situation, der er masser af måder at få farve på kinder, bryst, arme osv.

 

Hvor kommer farven fra?

Langt de fleste selvbrunerprodukter indeholder dihydroxyacetone (DHA), som i konbination med hudens aminosyrer frembringer den brune farve. Dette sker udelukkende oppe i hudens alleryderste, døde lag af hudceller. Det er forklaringen på at farven ikke holder i evigheder på huden – og forklaringen på, at huden ikke tager nogen som helst skade af den brune farve. Den er nemlig ikke hudens forsvarsmekanisme mod UV-strålernes skade, den der kendes som melanin.

 

Godt begyndt er halvt fuldendt

Når vi nu ved, at selvbruneren giver resultater i hudens alleryderste, døde lag, så giver det også god mening at dette lag er så velforberedt som muligt. Det er f.eks. en utrolig dårlig idé at smøre selvbruner på hud, der er så knastør, at den synligt skaller og drysser. For det første, så vil det være så godt som umuligt at få et jævnt resultat, idet produktet og farven vil sætte sig mere synligt der, hvor der er flest døde hudceller. Dvs. der, hvor du har de tørreste pletter = giraf look! Ikke en god idé…

Huden skal meget gerne være relativt jævn og fri for tørre områder. Den skal altså fugtes ordentligt, inden du går i gang. En fin måde at forberede sig til et godt resultat er et brusebad, hvor du bruger en scrub eller en handske, især omkring knæ, fødder og albuer. Fugt eventuelt huden let efterfølgende med en tynd bodylotion, men ikke for meget. Huden skal kunne absorbere din selvbruner, ikke afvise den.

 

Daglig indsats eller ugentligt projekt

Personligt er jeg vældig glad for selvbruner i dråbeform. På den måde kan jeg dryppe lidt kulør i min dagcreme eller bodylotion, når jeg lige husker det eller synes jeg har behov. Dråberne giver en meget diskret farve, mens den kan naturligvis gradvist intensiveres, hvis den bruges dagligt i f.eks. en uge. Skal det gå lidt stærkere med at få tydelige resultater, så er en mousse, creme eller en spray et virkelig godt bud. Hvis du synes det er svært at vurdere, hvor du er kommet til, så er et produkt med guide-farve det rigtige valg.

Disse produkter er tilsat brunt farvestof, som kan ses med det samme, deraf ordet guide-farve. Du kan simpelthen se, hvor langt du er kommet, fordi produktet giver en fin, solbrun kulør med det samme.

Hvis du godt kan lide din hud med lidt solgylden farve, så kan du enten vælge den gradvise selvbruning, hvor resultatet kommer lige så stille, eller en ugentlig indsmøring, meget gerne efter et bad, som giver et lidt mere markant løft til kuløren på både krop og ansigt.

Midlertidig farve til en festlig lejlighed får du af makeup-produkterne. Her får du de fineste brune ben til en flot kjole på et minut. Genialt, hvis du skal se solbrun ud i en fart! Makeup-produkterne er farvede cremer, der fungerer som en foundation med sommerfornemmelser. Den påføres som en bodylotion eller dagcreme, men giver øjeblikkelig farve og en superfin glød, som er meget flatterende og festlig. Fidusen er, at når festen er slut, så kan farven vaskes af igen.

Dem ka’ vi li’

Hvis du mest er til den forsigtige fremgang, så er SafeSun fra Pandhy's et godt bud. Eller prøv vores Gradual Tanning Drops fra Balance Me. Du drypper dem ganske enkelt i den hudpleje til krop og ansigt du bedst kan lide og fordeler produktet som du plejer. I løbet af 3-4 påføringer synes huden varmere i løden og knapt så gennemsigtig.

Har du mod på fuld valuta for pengene, så er Vita Liberata et godt bud! Deres selvbrunere er lette at bruge, nemme at dosere og giver virkelig smukke resultater. De kan bygges op, så du hurtigt får en meget markant solbrun farve.

Skal farven kunne vaskes af igen? Så skal du have fat i Body Blur eller Beauty Blur, som er formuleret ud fra foundation-princippet. Øjeblikkelig farve, smuk shimmer, god holdbarhed, vaskes af under bruseren.